Colin, een ambitieuze Amerikaanse investeringsbankier, stelt één van zijn potentiële klanten - een rijke Arabische sjeik en gepassioneerde duivenmelker- een deal voor: als hij erin slaagt de Vlaamse duivenmelker Jos Pauwels te overtuigen zijn prijsduif te verkopen, dan gaat de sjeik met hem in zee. Colin vertrekt naar Vlaanderen en doet zich voor als een leraar. Maar wanneer hij de koppige eigenaa
Onderwerp
Duivensport
Titel
Flying home / written and dir. by Dominique Deruddere
Regisseur
Dominique Deruddere
Componist
Wolfram De Marco
Acteur
Charlotte De Bruyne Jan Decleir Jamie Dornan Josse De Pauw Viviane De Muynck
Taal
Meertalig, Nederlands, Engels
Uitgever
Dutch Filmworks, 2014
1 dvd-video
Oorspr. opname
2014
Speelduur
93 min.
Aantekening
Afwisselend Vlaams en Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8715664113141
mooov

Besprekingen

Vlaams romcom-achtig drama uit 2014 van Dominique Deruddere (Iedereen beroemd!) over de jonge Amerikaanse investeerder Colin (Jamie Dornan) die naar Vlaanderen komt om een duivenmelker (Jan Decleir) er van te overtuigen zijn prijsduif te verkopen aan een sjeik die er veel geld voor over heeft, maar verliefd wordt op zijn kleindochter (Charlotte De Bruyne). Ruben Nolet (Cobra.be) geeft 2 sterren: 'Flying Home’ is geen prijsbeest en laat zich aan het einde kennen als een wat simpele duif. Maar het is wel amusant om hem te zien fladderen.' Erik Stockman (Humo.be 2-4-'14) schrijft: 'Het is genieten geblazen van Derudderes vakmanschap, maar graag zouden wij hem de volgende keer (...) nog eens schurend en gierend door de genreregels héén willen zien knallen.' Hij geeft 3 sterren.

Over Dominique Deruddere

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Filip Naudts

Dominique Deruddere (Turnhout, 15 juni 1957) is een Vlaams filmregisseur en scenarist.

Biografie

Hij groeide op in Leopoldsburg, en maakte reeds als student kortfilms samen met Marcel Vanthilt. Hij begon zijn filmcarrière als regieassistent bij de film Brussels by Night van Marc Didden. Later speelde hij een rol in een andere film van Marc Didden: Istanbul.

Hij werd echter het meest bekend als regisseur. Zijn eerste langspeelfilm was Crazy Love in 1987. Deruddere kreeg in 2000 een Oscarnominatie (beste buitenlandse film) voor zijn film Iedereen beroemd!.

In september 2007 trok hij naar Hollywood om er 'independent' films te gaan maken.

In oktober 2009 was hij te zien in de jaren stillekes, omdat hij vroeger in de klas zat met Marcel Vanthilt.

In 2017 deed Deruddere mee aan de televisiequiz De Slimste Mens ter Wereld.

Films

Als regisseur

Lees verder op Wikipedia

Suggesties