Boek
Nederlands

Wat zie je, Nijntje?

Dick Bruna (auteur)
+1
Wat zie je, Nijntje?
×
Wat zie je, Nijntje? Wat zie je, Nijntje?

Wat zie je, Nijntje?

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Nijntje kijkt buiten goed om zich heen. In de lucht ziet ze de zon, maar ook wolken waar regen uit valt. En welke kleuren hebben de vliegers en het huis? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige illustraties in heldere kleuren, met kijkgaten en voelelementen in reliëf. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Kleuren, Dieren
Titel
Wat zie je, Nijntje?
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Mercis Publishing, 2020
[14] p. : ill.
ISBN
9789056478452 (hardback)

Besprekingen

De bekende Nijntje ziet buiten van alles om zich heen: een schildpad, een wolk die voor de zon schuift, vliegers in de lucht enz. Een eenvoudige tekst benoemt wat er is te zien en stelt daar steeds een vraag over, bijvoorbeeld een aantal keer naar de kleur. Hardkartonnen uitgave met twee afgeronde hoekjes in de karakteristieke Dick Bruna-stijl met zwart omlijnde illustraties in stevige, egale kleuren. Extra zijn uitgestantste vormen en elementen in reliëf die daar precies invallen, waardoor een voelelement ontstaat. Het boekje leent zich goed om samen mee bezig te zijn. Het lokt interactie uit door de vragen, door het benoemen van kleuren, de telmogelijkheden en praten over wat er te zien is. Niet zozeer vernieuwend - dat hoeft niet per se voor deze doelgroep – maar heel bruikbaar en aansprekend voor dreumesen en peuters vanaf ca. 1,5 jaar.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia