Boek
Nederlands

De appel

Dick Bruna (auteur)
+1
De appel
×
De appel De appel
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Een appel wil wat van de wereld zien. Op de rug van een torenhaan maakt de appel een ontdekkingstocht. Vierkant prentenboekje met eenvoudige illustraties in heldere kleuren en vierregelige rijmpjes. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Appelen
Titel
De appel
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Mercis Publishing, 2020
[26] p. : ill.
ISBN
9789073991378 (hardback)

Besprekingen

Een appel is verdrietig dat hij niets van de wijde wereld ziet. Het torenhaantje helpt hem en samen maken zij een ontdekkingstocht. Een eenvoudig verhaaltje over een kleine gebeurtenis die tevreden stemmend eindigt. Hoewel dit prentenboekje voor het eerst verscheen in 1953, is het nog steeds fascinerend vanwege de verrassende eenvoud van de tekeningen, met de dikke zwarte contourlijn, de afwezigheid van perspectief en het gebruik van overwegend primaire kleuren - kenmerkend voor het werk van Dick Bruna (1927-2017). De eenvoudige tekst staat steeds op de linkerpagina in een schreefloze letter naast de illustratie aan rechterzijde; het zijn vierregelige versjes, waarin de vierde regel rijmt op de tweede. Een kostelijk avontuur voor de hele kleintjes. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia