Boek
Nederlands

Bij Nijntje thuis

Dick Bruna (auteur)
+1
Bij Nijntje thuis
×
Bij Nijntje thuis Bij Nijntje thuis

Bij Nijntje thuis

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Zie je Nijntje achter het raam? Kom maar gauw binnen kijken. Dan zie je wie er nog meer binnen zijn en laat Nijntje alle kamers in haar huis zien: de hal, de woonkamer, de keuken, de badkamer en haar slaapkamer. Hardkartonnen prentenboek met eenvoudige illustraties in heldere kleuren en kijkgaten. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Wonen
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Bij Nijntje thuis
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Mercis, 2021
[12] p. : ill.
ISBN
9789056478742 (hardback)

Besprekingen

Dit stevige, hardkartonnen boek van royaal formaat met twee afgeronde hoeken leidt ons rond in Nijntjes huis. We zien achtereenvolgens de hal, woonkamer, speelhoek, keuken, badkamer en haar slaapkamer. Tegen een lege achtergrond zijn er relevante attributen over de pagina verspreid. De ruimte wordt steeds benoemd in een enkele zin, terwijl een vraag aanspoort tot goed kijken, aanwijzen en benoemen. Ook wordt hiermee duidelijk waar de betreffende ruimte toe dient en welke spullen erbij horen. Uitsparingen in de bladzijden bieden doorkijkjes. Behalve Nijn zijn ook moeder en vader pluis aanwezig. Uitgave in de bekende karakteristieke Dick Bruna-stijl en kleuren. Om samen mee bezig te zijn met kinderen vanaf ca. 1,5 jaar.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ert…Lees verder op Wikipedia