Boek
Nederlands

B is een beer

Dick Bruna (auteur)
+1
B is een beer
×
B is een beer B is een beer

B is een beer

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
De a is van appel, de b van beer. Welke letters zijn er nog meer? Vierkant ABC-prentenboek met eenvoudige illustraties in slechts enkele kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Letters
Titel
B is een beer
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Mercis Publishing, 2015
[28] p. : ill.
ISBN
9789056476168 (hardback)

Besprekingen

Vierkant ABC-boekje, beginnend bij appel en eindigend bij zeilboot. Op elke pagina staat een enkel voorwerp afgebeeld, met in de linkerbovenboek de bijbehorende letter en linksonder de naam, zonder lidwoord. De illustraties zijn in de bekende stijl van Dick Bruna getekend met dikke zwarte lijnen en egale kleurvlakken in voornamelijk primaire kleuren. De meeste voorwerpen zijn herkenbaar voor jonge kinderen; voor de altijd lastige q is het onbekende ‘queue’ (verwijzend naar billen) gekozen. Deel uit de serie ‘Oogappeltjes’*: heruitgaven van Bruna-klassiekeres die lang niet meer verkrijgbaar waren. Handzaam formaat; aantrekkelijk omslag. Ook al is het alfabet nog erg hoog gegrepen voor de jonge doelgroep, door de eenvoudige opzet sluit het boekje wel aan bij andere Bruna-boekjes. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia

Suggesties