Duivelspiek

Ook verschenen als De Artemis affaire

Deon Meyer (auteur), Ingrid Glorie (vertaler)
+1
Duivelspiek
×
Duivelspiek Duivelspiek

Duivelspiek

Ook verschenen als De Artemis affaire

In de reeks:
Inspecteur Bennie Griessel leidt in Kaapstad het onderzoek naar de z.g.n. 'assegaaiman', die met dit wrede wapen een serie kinderverkrachters naar de andere wereld heeft geholpen.
Titel
Duivelspiek
Ook verschenen als
De Artemis affaire
Auteur
Deon Meyer
Vertaler
Ingrid Glorie
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Afrikaans
Oorspr. titel
Infanta
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2021 | Andere uitgaves
479 p.
ISBN
9789400514393 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Als thrillerauteur heeft Deon Meyer terecht naam gemaakt ver buiten de grenzen van zijn geboorteland Zuid-Afrika. Telkens weer slaagt hij erin zijn verhalen niet alleen een beklijvende spanningskracht mee te geven, maar die ook te laten uitgroeien tot een indringende analyse van de maatschappelijke problemen waar zijn land mee geconfronteerd wordt. Het kader voor De Artemis affaire is de manier waarop kinderen in zijn land het slachtoffer worden van verkrachtingen en moord.

Alles begint bij een vrij toevallige gebeurtenis: Pakamile, de adoptiefzoon van Tobela, wordt door een verdwaalde kogel geraakt bij een brutale overval op een pompstation. Tobela, die eerder al zijn vrouw Myriam is verloren, werpt zich op als de man die het onrecht dat kinderen is aangedaan, wil wreken. Waar ook in zijn land een kindermoordenaar wordt gesignaleerd, Tobela gaat er op af en doodt de schuldige met zijn assegaai, een soort houten werpspies. Een soort rituele moorden dus, die snel bekend …Lees verder
Thobela, een vroegere vrijheidsstrijder, ziet zijn zoon vermoord worden en besluit het recht in eigen handen te nemen. Hij is ontsteld over het gigantisch seksuele en fysieke misbruik van kinderen en begint mensen te doden die dergelijke daden op hun geweten hebben. Inspecteur van politie Bennie Griessel - een alcoholist die aan het afkicken is - doet onderzoek naar deze brute seriemoordenaar. Een knap gecomponeerde, psychologische misdaadroman. Een gecompliceerd plot leidt naar een ingenieuze ontknoping, waarin alle verhaallijnen kundig worden samengebracht. Uitstekende karakter- en sfeertekening. Veel actie en spannend tot het einde toe. Een verhaal dat men in een adem uitleest.

Over Deon Meyer

CC BY 3.0 - Foto van/door Krimidoedel

Deon Godfrey Meyer (Paarl, 4 juli 1958) is een bekroonde Afrikaanstalige thrillerauteur.

Leven en werk

Deon Meyer werd geboren op 4 juli 1958 in Paarl. Hij deed eindexamen in 1976 aan de Schoonspruit High School in Klerksdorp. Hij studeerde aan de Potchefstroomse Universiteit voor Christelijk Hoger Onderwijs waar hij zijn bachelorgraad behaalde in Engels en Geschiedenis als hoofdvakken. Later behaalde hij een honours degree aan de Universiteit van de Vrijstaat. Hij woonde lang in het historische kustplaatsje Melkbosstrand waar hij de meeste van zijn romans schreef.

In de jaren tachtig werkte hij als journalist bij Die Volksblad, op de pr-afdeling van de Universiteit van de Vrijstaat, en hij begon als copywriter bij Sanlam. In 1991 werd hij benoemd als hoofd interne communicatie en directeur van Sanlams publiciteitsafdeling. Na Sanlam begon hij zijn eigen onderneming gespecialiseerd in virtuele gemeenschappen op inter…Lees verder op Wikipedia