Boek
Engels

Shutter Island

Dennis Lehane (auteur)
Twee mannen, die op een eilandje voor de kust van de Verenigde staten een ontsnapte gevaarlijke psychiatrisch patie͏̈nte proberen terug te vinden, ontdekken dat er in de inrichting veel is dat het daglicht niet kan verdragen.
Titel
Shutter Island
Auteur
Dennis Lehane
Taal
Engels
Uitgever
New York: Morrow, 2003
IX, 325 p.
ISBN
0-688-16317-3

Andere talen:

Besprekingen

Op een eilandje aan de oostkust van de V.S. bevindt zich een inrichting voor geestelijk gestoorde misdadigers. Hier arriveren US marshalls Teddy Daniels en Chuck Aule omdat een levensgevaarlijke patiënte ontsnapt is. Maar zijn zij hier werkelijk op zoek naar een ontsnapte patiënte of doen zij onderzoek naar de geruchten dat op dit eiland experimenten met drugs en hersenoperaties worden uitgevoerd? De sfeer is voortdurend dreigend, zodat Daniels met de grootste moeite dichter bij de waarheid komt. Maar dan wordt de dreiging dat hij nooit meer levend het eiland zal verlaten maar als een der patiënten opgenomen zal worden reëel. Een zeer spannende en boeiende thriller die vlot leest en de lezer overtuigt wat betreft de psychische stoornissen waarmee de hoofdpersoon te maken krijgt. Het verhaal heeft aspecten van Agatha Christie, de verdwijning uit een afgesloten ruimte, een gezelschap dat vast zit op een onbereikbaar eiland, maar het is ruiger en vol psychisch geweld. Een schrijver om in…Lees verder

Over Dennis Lehane

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Dennis Lehane (Boston, 4 augustus 1965) is een Amerikaanse auteur. Enkele van zijn boeken werden succesvol verfilmd in Hollywood.

Biografie

Dennis Lehane werd geboren op 4 augustus 1965 in Boston, Massachusetts. Zijn familie is van Ierse origine. Boston is vaak ook de thuishaven van de personages in zijn romans. Lehane was in het verleden getrouwd met een advocate, maar is nu gehuwd met dokter Angela Bernardo. Hij studeerde af aan de Florida International University.

In 1994 kwam zijn eerste werk uit: A Drink Before the War. In dat boek gebruikte hij voor het eerst de personages Patrick Kenzie en Angela Gennaro, twee privédetectives. Zij zouden later nog terugkeren in enkele andere romans, waaronder Gone, Baby, Gone dat in 2007 verfilmd werd door Ben Affleck, die eveneens afkomstig is uit Boston. De titel van de film is net als die van het originele boek Gone Baby Gone.

De eerste ve…Lees verder op Wikipedia