Boek
Engels

The given day

Dennis Lehane (auteur)
Begin 20e eeuw maakt een politieman uit Boston historische tijden mee zoals de Eerste Wereldoorlog, een griepepidemie en een verboden politiestaking die de stad op zijn kop zet.
Titel
The given day
Auteur
Dennis Lehane
Taal
Engels
Uitgever
New York: Morrow, 2008
704 p.
ISBN
9780688163181

Andere talen:

Besprekingen

Politieagent Danny Coughlin uit Boston maakt historische tijden mee: de Eerste Wereldoorlog, een griepepidemie, en een verboden politiestaking (1919) die de stad op zijn kop zet. Zijn betrokkenheid met de jonge vakbondsbeweging brengt spanning in zijn familie, met tragische afloop. Tegelijkertijd is er Luther, een zwarte man die elders een onderwereldbaas om het leven heeft gebracht en naar Boston is gevlucht. Er gebeurt ontzettend veel in deze 700 pagina’s en veel van de gebeurtenissen en de mensen zijn echt: zo is er ook het verhaal van honkbalheld Babe Ruth die een bliksemcarrière maakt maar in een informele wedstrijd tegen de ploeg van Luther een morele nederlaag lijdt. De verhalen zijn onderhoudend, maar slechts losjes met elkaar verbonden. De schrijver, die bekend is om zijn thrillers 'Gone, baby, gone' en 'Mystic river' (beide verfilmd) is hier misschien wat al te ambitieus te werk gegaan, en heeft zoveel mogelijk historische informatie en mensen in zijn boek willen proppen. Le…Lees verder

Over Dennis Lehane

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Dennis Lehane (Boston, 4 augustus 1965) is een Amerikaanse auteur. Enkele van zijn boeken werden succesvol verfilmd in Hollywood.

Biografie

Dennis Lehane werd geboren op 4 augustus 1965 in Boston, Massachusetts. Zijn familie is van Ierse origine. Boston is vaak ook de thuishaven van de personages in zijn romans. Lehane was in het verleden getrouwd met een advocate, maar is nu gehuwd met dokter Angela Bernardo. Hij studeerde af aan de Florida International University.

In 1994 kwam zijn eerste werk uit: A Drink Before the War. In dat boek gebruikte hij voor het eerst de personages Patrick Kenzie en Angela Gennaro, twee privédetectives. Zij zouden later nog terugkeren in enkele andere romans, waaronder Gone, Baby, Gone dat in 2007 verfilmd werd door Ben Affleck, die eveneens afkomstig is uit Boston. De titel van de film is net als die van het originele boek Gone Baby Gone.

De eerste ve…Lees verder op Wikipedia