Boek
Nederlands

DroomNummerNegen

David Mitchell (auteur), Aad Van der Mijn (vertaler)
Een jongeman komt van het platteland naar Tokio, waar hij tijdens zijn zoektocht naar zijn vader, die hij nooit heeft gekend, betrokken raakt bij allerlei bizarre en gewelddadige avonturen.
Titel
DroomNummerNegen
Auteur
David Mitchell 1969-
Vertaler
Aad Van der Mijn
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Number9dream
Parallelle titel
Droom nummer negen
Uitgever
Amsterdam: Meulenhoff, 2018 | Andere uitgaves
433 p.
ISBN
9789029092937 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Net als de bejubelde debuutroman, 'Geestesverwantschap', van deze Britse auteur (1969) speelt ook deze roman in Japan, waar hij woonde en werkte. Hoofdfiguur is de 20-jarige Eiji die zijn vader gaat zoeken in Tokio. Geen eenvoudige speurtocht want Eiji werd als peuter door zijn moeder in de steek gelaten, heeft zijn vader nooit ontmoet en verloor als kind ook nog zijn enige andere verwant, zijn tweelingzusje. Toch is dit geen larmoyante vertelling, maar een vinnig, wervelend, soms vermakelijk verslag van een bizarre reis door de hectische en vervreemdende ruimte die het hedendaagse Tokio vormt én door cyberspace. Herinneringen, dromen en videogames dringen de realiteit van Eiji's speurtocht binnen, een tocht die voorlopig eindigt op het eiland waar alles begon. Een originele eigentijdse Bildungsroman, verpakt in een prikkelende puzzelstructuur en geschreven in een energieke en bezwerende stijl. Werd genomineerd voor de Booker-prijs.

Over David Mitchell

CC BY 2.5 - Foto van/door Mariusz Kubik, http://www.mariuszkubik.pl

David Mitchell (Southport, 12 januari 1969) is een Brits auteur. Zijn werk kenmerkt zich door een enorme verscheidenheid aan stijlen en vormen waarmee hij vele verhaallijnen door elkaar vlecht. In zijn boeken staat Japan vaak centraal. De personages uit zijn verhalen komen vaak in meerdere werken terug, bijvoorbeeld in het ene boek als tiener in 1920 en in het andere boek als oude dame in 1980.

Hij woonde lange tijd in Japan. In 2007 stond hij op de lijst van 100 invloedrijkste personen van het Amerikaanse opinieblad Time.

Boeken

Ghostwritten

Zijn debuutroman Ghostwritten (De Geestverwantschap, ISBN 0375724508, 1999) kreeg veel lovende kritieken. Hij ontving hiervoor de Llewellyn Rhys-prijs.

Er zijn negen verhaallijnen, die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben, maar subtiel met elkaar in verband staan. Ze hebben steeds een andere ik-figuur en spel…Lees verder op Wikipedia