Boek
Nederlands

Het verlangen naar Mill River

Darcie Chan (auteur), Sandra C. Hessels (vertaler)
Na de dood van haar man leeft Mary McAllister in isolement in haar witte huis dat uitkijkt over het stadje Mill River. De inwoners vinden het huis in de verte mysterieus en weinig mensen hebben Mary ooit ontmoet. Alleen de oude priester Michael O'Brien kent Mary - en ook haar geheim. Als dat eenmaal aan het licht komt, zal het leven van de inwoners van Mill River ingrijpend veranderen.
Titel
Het verlangen naar Mill River
Auteur
Darcie Chan
Vertaler
Sandra C. Hessels
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Mill River recluse
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Xander, 2014
384 p.
ISBN
9789401602037 (paperback)

Besprekingen

Het verlangen naar Mill River, de debuutroman van Darcie Chan, vertelt het verhaal van Mary. Deze mensenschuwe weduwe beëindigt haar leven met een overdosis pillen als blijkt dat ze ongeneeslijk ziek is. Maar er speelt meer. Mary leed aan angststoornissen en verloor het vertrouwen in haar medemensen als gevolg van een gebeurtenis in het verleden. Alleen pastoor Michael O'Brien, Mary’s goede (en enige) vriend, is op de hoogte van dit geheim. Mary kende haar dorpsgenoten echter veel beter dan die ooit kunnen vermoeden. De inwoners van Mill River worden al jaren verrast door mysterieuze schenkingen en cadeaus. Het lijkt erop dat Mary hier iets mee te maken heeft. Zal de pastoor na haar dood eindelijk duidelijkheid brengen over de geheime weldoener?
In de eerste helft van het boek gaat over Mary's jeugdjaren en huwelijk. Het tweede deel beschrijft haar laatste, slopende dagen en vertelt wat er nadien met haar omvangrijke erfenis gebeurt. Er is ook nog een ander verhaal verweven …Lees verder
De bewoonster van een fraai landhuis dat uitkijkt over Mill River blijkt veel geheimen te hebben. Het verhaal gaat over de bewoners van een kleine stad, met hun lief en leed, en de teruggetrokken eigenares van een landhuis die eigenlijk alleen contact heeft met de pastoor. Pas als de oude vrouw gestorven is, blijkt hoe groot haar invloed is geweest. Afwisselend speelt het verhaal in het verleden waarin de tragische geschiedenis van de vrouw verteld wordt, en in het heden waarbij allerlei bewoners van Mill River en hun dagelijkse beslommeringen de revue passeren. Het verhaal gaat over vriendschap, is afwisselend spannend, humoristisch en ontroerend. Er zitten romantische elementen in en soms is het een thriller. Voor liefhebbers van Santa Montefiore en Maeve Binchy is dit een mooi ontroerend verhaal. Normale druk.