Boek
Nederlands
In de zomer van 1346 landt een groep huurlingen aan de kust van Normandië. De mannen zullen veertig dagen vechten voor de Engelse koning Edward in zijn strijd tegen zijn neef Filips.
Titel
De Essex dogs
Auteur
Dan Jones 1981-
Vertaler
Willem Van Paassen Wilma Paalman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Essex dogs
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij Omniboek, © 2023
400 p. : ill.
ISBN
9789401919777 (paperback)

Besprekingen

Een historische roman die de lezer meeneemt naar de beginjaren van de Honderdjarige Oorlog. Het boek volgt een groep huurlingen die in de zomer van 1346 veertig dagen zal vechten voor de Engelse koning Edward in de strijd tegen zijn neef Filips. De strijd begint wanneer de Essex Dogs landen aan de kust van Normandië. Vlot, meeslepend en toegankelijk geschreven. Met gewelddadige scènes. Dan Jones (Reading, 1981) is een Britse historicus, schrijver en programmamaker. Van zijn non-fictieboeken zijn in Nederland en België al meer dan 40.000 exemplaren verkocht. 'De Essex Dogs' is zijn fictiedebuut. Het boek maakt deel uit van de 'Crécy trilogie'.

Over Dan Jones

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dan Jones

Dan Gwynne Jones (Reading, 27 juli 1981) is een Brits journalist, historicus en tv-presentator.

Biografie

Dan Jones werd geboren in Reading in een Welsh gezin. Hij studeerde aan het Pembroke College van de Universiteit van Cambridge waar hij les kreeg van David Starkey. Zijn eerste boek The Peasants Revolt verscheen in 2009. Zijn tweede boek over het Huis Plantagenet werd omgezet in een documentaire-serie op Channel 5 onder de naam Britain's Bloodiest Dynasty dat Jones zelf ook presenteerde. Daarnaast werkt hij als columnist voor de London Evening Standard.

Bibliografie

  • Crusaders: The Epic History of the Wars for the Holy Land Publisher: Head of Zeus, 2019 (vert. De Kruisvaarders, De strijd om het Heilige Land, Omniboek, 2020)
  • The Color of Time, (vert. De Tijd in Kleur, Omniboek), i.s.m. Marina Amaral, Londen, Head of Z…Lees verder op Wikipedia