Boek
Nederlands

De ridderprinses

Cornelia Funke (auteur), Kerstin Meyer (illustrator), Maria Van Donkelaar (vertaler)
Prinses Violetta wil een echte ridder zijn, net als haar grote broers. Paardrijden en vechten met zwaard en lans! Maar haar vader heeft andere plannen met haar. Voor haar verjaardag wil hij een riddertoernooi organiseren, en de winnaar mag met Violetta trouwen. Dat wil Violetta helemaal niet! Maar dan meldt zich een heel mysterieuze ridder aan voor het toernooi…
Titel
De ridderprinses
Auteur
Cornelia Funke
Illustrator
Kerstin Meyer 1966-
Vertaler
Maria Van Donkelaar
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Der geheimnisvolle Ritter Namenlos
Uitgever
Rijswijk: De Vier Windstreken, © 2020
[32] p. : ill.
ISBN
9789051168082 (hardback)

Over Cornelia Funke

CC BY 3.0 - Foto van/door Cruccone

Cornelia Funke (Dorsten, 10 december 1958) is een Duits kinder- en jeugdboekenschrijfster en illustrator.

Ze studeerde onderwijskunde aan de Universiteit van Hamburg en daarna gaf ze een tijdlang les. Dankzij het diploma dat Funke voor illustreren had, werd ze ook gevraagd om boeken te illustreren. Zo kreeg ze het idee om zelf boeken te schrijven.

Funke kreeg zowel voor De dievenbende van Scipio als voor Hart van Inkt een Zilveren Griffel. Beide boeken werden verfilmd (als The Thief Lord en Inkheart). Web van Inkt en Nacht van Inkt zijn deel twee en drie van de Inkheart-trilogie.

Bibliografie

Onderstaand een lijst van in het Nederlands vertaalde boeken:

  • 1992 - Potilla
  • 1993-2011 - De Wilde Kippen 123
    • 1993 - De Wilde Kippen Club
    • 1995 - De Wilde Kippen Club op Schoolreis
    • 1998 - De Wilde Kippen Club groot Alarm!
    • 2…Lees verder op Wikipedia

Suggesties