Apie en het tutje van Vera

Coby Hol (auteur)
+1
Apie en het tutje van Vera
×
Apie en het tutje van Vera Apie en het tutje van Vera

Apie en het tutje van Vera

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Vanaf 2 jaar. Een herkenbaar verhaal over een peuter die haar speentje moeilijk kan loslaten, maar toch ook graag groot wil zijn. De prenten zijn collages van gescheurd papier en andere materialen. Vera kan niet slapen zonder haar knuffel Apie en haar fopspeen. Ze neemt Apie en haar speentje overal mee naartoe, zelfs naar de speeltuin. Als ze drie wordt, vinden mama en papa dat het tijd wordt om a
Titel
Apie en het tutje van Vera / tekst en ill. Coby Hol
Auteur
Coby Hol
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2010
[26] p. : ill.
ISBN
9789058386229 (hardback)

Andere formaten:

Over Coby Hol

Coby Hol (Leiden, 1943 – Gouda, 29 januari 2012) was een Nederlandse kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Levensloop

Hol volgde de opleiding Vrij tekenen en schilderen aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en haalde vier onderwijsakten in creatieve vakken. Zij was 25 jaar vakleerkracht Handvaardigheid.

Vanaf 1989 schreef en illustreerde Hol prentenboeken. In haar debuut De Zonnehoeve spelen haar kinderen de hoofdrol. Haar werk richtte zich op peuters en jonge kleuters. Coby maakte vooral collages met stukjes gescheurd of geknipt papier, vaak handgeschept papier uit Japan. Haar bekendste titels zijn Een ster met een geheim, Een licht in de nacht, Pietje Pedro helpt Sint en Paashaas, waar blijf je toch?

Veel van haar prentenboeken zijn vertaald in het Frans, Duits, Engels, Portugees, Italiaans, Noors, Deens, Japans en Koreaans.

Hol was getro…Lees verder op Wikipedia