Boek
Engels

Haunted : a novel of stories

Chuck Palahniuk (auteur)

Haunted : a novel of stories

Genre:
Raamvertelling waarin 18 mensen elkaar onder bizarre omstandigheden de vaak gruwelijke herkomst vertellen van hun bijnamen.
Onderwerp
Televisie
Titel
Haunted : a novel of stories
Auteur
Chuck Palahniuk
Taal
Engels
Uitgever
London: Vintage books, 2006
412 p.
ISBN
9780099458371 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Via een advertentie belanden 18 mensen voor 3 maanden in een verlaten theater om daar een meesterwerk te schrijven. Al snel is er geen elektra, water en voedsel meer. Ze vertellen elkaar verhalen om in leven te blijven en om de anderen te overleven. Excessen als zelfverminking, moord en kannibalisme volgen. Intussen vertelt ieder het verhaal waardoor hij of zij aan een bijnaam kwam, voorafgegaan door een kort gedicht. Als rode draad is er een verteller die het wij-gevoel van de groep vertolkt. Voor de liefhebber van gruwelijkheden is dit een geweldig boek. De auteur combineert een zeer creatief taalgebruik met bizarre invalshoeken die zowel triest als smerig zijn. Zo is er Saint Gut-Free die bij het masturberen zijn endeldarm in de zwembadafvoer kwijtraakte in ‘Guts’ en Mother Nature legt in ‘Foot Work’ uit dat je door voetreflexologie iemand een orgasme kan bezorgen, maar ook kan doden. Scherp, satirisch en af en toe bijzonder onsmakelijk, maar ook vermakelijk en knap opgezet. Het zw…Lees verder

Over Chuck Palahniuk

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door User:Feitclub of author Chuck Palahniuk

Charles Michael "Chuck" Palahniuk (IPA: [[ˡpɑlənɪk]]?) (Pasco, Washington, 21 februari 1962) is een Amerikaans satirisch romanschrijver en freelance journalist van Oekraïense afkomst. Hij is vooral bekend door zijn roman Fight Club, die later verfilmd werd door regisseur David Fincher.

Bibliografie

Fictie

  • Fight Club (1996)
  • Survivor (1999)
  • Invisible Monsters (1999)
  • Choke (2001)
  • Lullaby (2002)
  • Diary (2003)
  • Haunted (2005)
  • Rant (2007)
  • Snuff (2008)
  • Pygmy (2009)
  • Tell All (2010)
  • Damned (2011)
  • Doomed (2013)

Non-fictie