Boek
Nederlands

Al is de misdaad nog zo snel...

Christian Frascella (auteur), Henrieke Herber (vertaler)
In de reeks:
Genre:
De Turijnse privédetective Contrera krijgt van twee opdrachtgevers het verzoek een verdwenen meisje op te sporen.
Titel
Al is de misdaad nog zo snel...
Auteur
Christian Frascella
Vertaler
Henrieke Herber
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il delitto ha le gambe corte
Uitgever
[Leiden]: Uitgeverij Brooklyn, © 2020
397 p.
ISBN
9789492754349 (paperback)

Besprekingen

Al is de misdaad nog zo snel…

Eerste zin. ‘Jij ook in de buurt, Contrera?’ roept Eddie me toe.

 

 

Privédetective Contrera, een veertiger die ooit bij de politie werkte maar na een cocaïnediefstal werd ontslagen, houdt kantoor in een wasserette in Barriera di Milano, een migrantenwijk in Turijn. Hij woont in bij zijn zus en haar gezin en gebruikt haar auto om zijn opdrachten te vervullen. Om maar te zeggen: Contrera heeft geen cent. Zijn nieuwe opdrachten kunnen daar verandering in brengen, maar vanaf het begin loopt niets zoals het moet. Een gevluchte Chinese restauranthouder die hij in opdracht van diens vrouw naar huis moet brengen, blijkt de gevechtskunst beter onder de knie te hebben dan Contrera. Op zoek naar de beeldschone Catherine, die een drugdealer heeft doodgereden, krijgt hij dan weer af te rekenen met de maffia én de politie. En dan zijn er nog Contrera’s ex-vrouw en dochter, die hardnekkig gestalkt worden.

Vorig jaar verscheen Het is te koud om te sterven , Christian Frascella’s eerste Contrera-roman, in het Nederlands, en dat…Lees verder

De Turijnse privédetective Contrera werkte ooit bij de politie, tot hij betrapt werd op het willen verkopen van een partij in beslaggenomen coke. Gescheiden van zijn vrouw en dochter woont hij bij zijn zus en haar gezin en houdt hij kantoor in een wasserette. Tijdens een buurtfeest ontmoet hij een mooie, jonge vrouw die hem, tot zijn verrassing, wil inpalmen. Kort daarna verdwijnt zij spoorloos, tegelijkertijd met de vondst van het lichaam van een drugsdealer. Het vermoeden is dat zij hierbij betrokken is. Contrera wordt zowel door de lokale maffiabaas als door de vader van het meisje ingehuurd om haar op te sporen. Tweede* thriller over Contrera die zich wederom kenmerkt door ironie en zelfspot. De humoristische gebeurtenissen voeren de boventoon, maar ondertussen ligt er een goede plot aan ten grondslag. Enige minpuntje is dat Contrera op het eind wat raadwerk nodig heeft om tot een goede oplossing te komen. Maar dat wordt meer dan goedgemaakt door het vermakelijke verhaal zelf.