Dvd
Engels

The Lego Batman movie

Chris McKay (regisseur), Will Arnett (uitvoerder), Zach Galifianakis (uitvoerder)
Er broeit iets in Gotham en als LEGO® Batman de stad uit handen wil houden van The Joker zal hij moeten gaan samenwerken.
Titel
The Lego Batman movie
Regisseur
Chris McKay
Uitvoerder
Will Arnett  (stem) Zach Galifianakis  (stem) Michael Cera  (stem) Rosario Dawson  (stem) Ralph Fiennes  (stem)
Taal
Engels
Uitgever
Warner Bros. Entertainment, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2017
Speelduur
100 min.
Aantekening
Taalkeuze: Nederlands, Vlaams, Engels, Frans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5051888227619

Besprekingen

In de eerste Lego-film (2014) was de doodgewone bouwvakker Emmet de hoofdpersoon, maar in de tweede speelgoedblokjesfilm draait het om superheld Batman. Bruce Wayne alias Batman adopteert per ongeluk de weesjongen Dick Grayson die de rol krijgt van Robin. Wanneer de Joker opnieuw probeert Gotham City te veroveren, moet Batman samenwerken met onder meer Robin en Barbara Gordon alias Batgirl, maar hij werkt liever op eigen houtje. De recensenten geven 3-4 sterren. NRC (8-2-'17) schrijft dat de film uiteraard eeen langdurige reclamespot voor Lego is en geen echt verhaal heeft waardoor de film soms langdradig is, maar ook: 'verstaat de kunst van de zelfrelativering (...) het is de vrolijke chaos van een omgekieperde speelgoedkist (...) een echte fun-film (...)'. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Chris McKay

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Chris McKay (Winter Park) is een Amerikaanse film- en televisieregisseur, monteur en animator.

Biografie

Chris McKay werd geboren in Winter Park (Florida), maar groeide op in Chicago. In zijn jeugd werd hij sterk beïnvloed door het werk van Alfred Hitchcock. Hij studeerde twee jaar als filmstudent aan de Southern Illinois University en behaalde zijn diploma uiteindelijk aan Columbia College Chicago.

Televisie

McKay werkte na zijn studies in een bedrijf dat video- en filmmateriaal verhuurde. Nadat hij zijn eigen materiaal had aangeschaft, begon hij met het filmen en monteren van korte films, muziekclips en experimentele video's. Nadien ging hij bij een productiebedrijf aan de slag als filmmonteur, waar hij in 2002 zijn eerste film, 2wks, 1yr, maakte.

In 2004 verhuisde hij naar Los Angeles, waar hij monteur werd voor de animatiestudio ShadowMachine. Bij dat bedrijf werkte…Lees verder op Wikipedia