Boek
Nederlands

Het grote chocoplot

Chris Callaghan (auteur), Willem Jan Kok (vertaler)
+1
Het grote chocoplot
×
Het grote chocoplot Het grote chocoplot
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Op televisie wordt een grote ramp aangekondigd: alle chocolade van de wereld zal tijdens de zomerzonnewende verdwijnen! Minke en haar oma gaan op onderzoek uit. Heeft die geheimzinnige Garibaldi Chocolati er soms iets mee te maken? Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Chocolade
Titel
Het grote chocoplot
Auteur
Chris Callaghan
Vertaler
Willem Jan Kok
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The great chocoplot
Uitgever
Amsterdam: Moon, © 2016
239 p. : ill.
ISBN
9789048833818 (hardback)

Besprekingen

Minke woont samen met haar ouders en oma in Brokkelen-aan-de-Kust, hèt chocoladecentrum van de wereld. Eén keer per week trakteren zij zichzelf op een reep Choco Loco, waar ze alle drie intens van genieten. Dan verschijnt er een nieuwsitem op TV waarin wordt gezegd dat er zich binnenkort een groot drama zal afspelen: alle chocola zal ophouden te bestaan tijdens de zomerzonnewende: een chocopocalyps dus! Het hele land is in rep en roer, tot de regering aan toe. Minke gaat samen met haar oma op onderzoek uit. De vreemde eigenaar van de exclusieve chocoladewinkel, Garibaldi Chocolati, lijkt er meer van te weten. Wat volgt is een avontuurlijke zoektocht naar de veroorzaker(s) van het verdwijnen van dit heerlijke bruine goedje. Het boek staat vol hilarische beschrijvingen en gebeurtenissen en het leest als een trein. Het verhaal wordt omlijst met grijze potloodtekeningen. Dit debuut van de Britse schrijver smaakt naar chocola, en meer! Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Het grote chocoplot

Minke is een grote chocolade-fan en woont samen met haar ouders in een huis met een tuin. In die tuin staat een caravan en daarin woont oma. Als Minke tijdens een televisieshow te horen krijgt dat er over zes dagen nergens op de wereld nog chocolade te vinden zal zijn, kan ze haar ogen en oren niet geloven. Ze besluit om één reep chocola in een blikken doos te verstoppen, als experiment. Samen met oma ontdekt ze zo wie er achter het complot zit: een zekere Garibaldi Chocolati. Hij wordt gearresteerd, maar raakt het chocolademysterie ook opgelost?Het verhaal kan pas naar het einde toe echt boeien, al roept de auteur dankzij de lichte schrijfstijl en gedetailleerde beschrijvingen meteen een gezellige sfeer op. Het verhaal speelt zich duidelijk in deze eeuw af: er wordt naar hartenlust gezapt op televisie en geswipet op een tablet. Er komen grappige fragmenten in voor. Maar af en toe zijn er wat rare zijsprongen die jonge lezers misschien niet meteen zullen snappen:…Lees verder