Boek
Nederlands

Augustus

Twee vermagerde vrouwen vestigen zich op een stukje strand op Corfu. In de verzengende hitte van het hoogseizoen komt de vraag op: wat is geweld?
Onderwerp
Geweld, Vrouwen
Extra onderwerp
De Morgen, Boeken
Titel
Augustus
Auteur
Charlotte Van den Broeck
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Das Mag Uitgevers, 2023
96 p.
ISBN
9789493248687 (paperback)

Besprekingen

Een nieuw deel uit de serie ‘De Maanden’. Charlotte Van den Broek introduceert twee sterk vermagerde vrouwen die zich vestigen op een stukje strand in Corfu tijdens het hoogseizoen. Terwijl de hitte onophoudelijk zindert, ontvouwt zich langzaam de vraag: wat is geweld? Indringend en talig geschreven. Geschikt voor een brede tot literaire lezersgroep. Charlotte Van den Broeck (Turnhout, 1991) is een bekende Belgische schrijver en dichter. Ze schreef meerdere boeken. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven.

Over Charlotte Van den Broeck

Charlotte Van den Broeck (Turnhout, 29 juni 1991) is een Vlaams dichter en schrijver.

Biografie

Van den Broeck studeerde taal- en letterkunde aan de Universiteit Gent en vervolgde met woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.

In 2013 stond ze in de top honderd van de Turing Gedichtenwedstrijd. Ze maakte deel uit van het Turnhoutse Collectief Dichterbij en van het losse samenwerkingsverband 10 op de Schaal van Dichter, dat in mei 2015 onder die naam een cd met poëzie op de markt bracht. In het Poëziebordeel van Vonk en Zonen, Ondernemers in de letteren, treedt zij van bij aanvang op als Lulu Wedekind. Ze tourde mee met Saint Amour 2015. In september 2015 sloot ze de 33ste Nacht van de Poëzie af in Utrecht en kon die hierdoor de volgende editie in september 2016 openen.

In januari 2015 debuteerde ze bij De Arbeiderspers met Kameleon, een bundel beeldende en verhalende gedichten. Op gedichtendag in …Lees verder op Wikipedia