Boek
Nederlands

Een kerstvertelling

Charles Dickens (auteur), Quentin Blake (illustrator)
+1
Een kerstvertelling
×
Een kerstvertelling Een kerstvertelling
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Een in het 19de eeuwse Londen spelend verhaal over een oude vrek, die op kerstavond door drie geesten zijn levensloop voorgeschoteld krijgt waardoor zijn leefwijze verandert.
Titel
Een kerstvertelling
Auteur
Charles Dickens
Illustrator
Quentin Blake
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A Christmas carol
Uitgever
Baarn: De Fontein, 1995 | Andere uitgaven
144 p. : ill.
ISBN
90-261-0821-4

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Besprekingen

Prachtig uitgegeven versie van Dickens klassieker. De tekst is gedrukt op stevig mat wit papier. Regelmatig onderbreken paginagrote en kleinere prenten in zachte kleuren de tekst. De integrale vertaling loopt soepel zonder dat de Victoriaanse sfeer verloren is gegaan. Toch ontleent deze uitgave zijn meerwaarde vooral aan de schitterende illustraties. Quentin Blake heeft op zijn eigen originele en dynamische wijze het verhaal in beeld gebracht met pen en waterverf, meestal in kleur, maar ook in grijstinten. Zoals we van hem gewend zijn hebben zijn personages karakteristieke gezichtsuitdrukkingen en bewegen zij zich vaak in een rommelige omgeving. Vanaf ca. 12 jaar.

Over Charles Dickens

Charles John Huffam Dickens (Landport bij Portsmouth, 7 februari 1812 — Higham (Kent), 9 juni 1870) was een van de belangrijkste Engelse schrijvers tijdens het victoriaans tijdperk en de eerste literaire chroniqueur van de grootstad midden in de industriële revolutie. Tot na de Eerste Wereldoorlog bleef hij Engelands populairste schrijver. Hij verwierf bekendheid met The Pickwick Papers (The posthumous papers of the Pickwick Club) dat vanaf 1836 maandelijks verscheen. Daarna verschenen Oliver Twist in het door hem geredigeerde tijdschrift Bentley's Miscellany in 1837-1838, Nicholas Nickleby in 1838-1839, The Old Curiosity Shop en Barnaby Rudge, beide in 1841. Zijn beroemdste romans zijn David Copperfield (1849-1850, deels autobiografisch), Great Expectations (1860-1861), Oliver Twist, Nicholas Nickleby en A Christmas Carol (1843). A tale of two cities staat met 200 miljoen exemplaren op numme…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek