Boek
Nederlands

Een kerstvertelling : een kerstzang in proza

Charles Dickens (auteur), Arthur Rackham (illustrator)
+1
Een kerstvertelling : een kerstzang in proza
×
Een kerstvertelling : een kerstzang in proza Een kerstvertelling : een kerstzang in proza

Een kerstvertelling : een kerstzang in proza

In de reeks:
Een in het 19de eeuwse Londen spelend verhaal over een oude vrek, die op kerstavond door drie geesten zijn levensloop voorgeschoteld krijgt waardoor zijn leefwijze verandert.
Onderwerp
Kerstmis
Extra onderwerp
Romans
Titel
Een kerstvertelling : een kerstzang in proza
Auteur
Charles Dickens
Illustrator
Arthur Rackham
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A Christmas carol
Uitgever
Amsterdam: Veen, 2008 | Andere uitgaves
124 p. : ill.
ISBN
9789020409284

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Besprekingen

Voor deze Nederlandse uitgave van Dickens' beroemde 'A Christmas Carol' uit 1843 is niet de ook alweer klassiek geworden vertaling van Antoon Coolen van omstreeks 1950 gebruikt, maar een recente vertaling van de knappe vertaalster Else Hoog. Het geheel is verlucht met kleurenprenten van Arthur Rackham. Nog altijd boeit en vertedert het verhaal van de vrek Scrooge, die een beter mens wordt door zijn ontmoeting met de geest van zijn vroegere compagnon Marley en door zijn belevenissen met de drie geesten van de kerstfeesten uit verleden, heden en toekomst. Gebonden, vrij kleine druk.

Over Charles Dickens

Charles John Huffam Dickens (Landport bij Portsmouth, 7 februari 1812 — Higham (Kent), 9 juni 1870) was een van de belangrijkste Engelse schrijvers tijdens het victoriaans tijdperk en de eerste literaire chroniqueur van de grootstad midden in de industriële revolutie. Tot na de Eerste Wereldoorlog bleef hij Engelands populairste schrijver. Hij verwierf bekendheid met The Pickwick Papers (The posthumous papers of the Pickwick Club) dat vanaf 1836 maandelijks verscheen. Daarna verschenen Oliver Twist in het door hem geredigeerde tijdschrift Bentley's Miscellany in 1837-1838, Nicholas Nickleby in 1838-1839, The Old Curiosity Shop en Barnaby Rudge, beide in 1841. Zijn beroemdste romans zijn David Copperfield (1849-1850, deels autobiografisch), Great Expectations (1860-1861), Oliver Twist, Nicholas Nickleby en A Christmas Carol (1843). A tale of two cities staat met 200 miljoen exemplaren op numme…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek