Makkelijk lezen
Nederlands
Een dierenarts worstelt met haar gewicht. Als ze verliefd wordt op de knappe eigenaar van een labrador, besluit ze te gaan lijnen. Verhaal in makkelijke woorden en korte zinnen.
Titel
Zwaar verliefd : in makkelijke taal
Auteur
Chantal Van Gastel
Bewerker
Frans Van Duijn
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, © 2019
88 p.
ISBN
9789086963614 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Dierenarts Isa boft als de baas van de zieke labrador Bo aardig, knap én single is. Al gauw is ze smoorverliefd op Ruben, maar tegelijk onzeker over haar eigen uiterlijk. Ze gaat sporten om op gewicht te komen, maar als ze Rubens slanke en beeldschone ex tegen het lijf loopt, weet ze het helemaal niet meer. Een herkenbaar verhaal, over liefde en zelfvertrouwen, en over dat je misschien pas van een ander kunt houden als je eerst genoeg van jezelf houdt. Het verhaal werd in 2018 - tien jaar na de oorspronkelijke uitgave - lichtvoetig en fris verfilmd. Fijne korte zinnen, zonder moeilijke woorden, echt een ‘volwassen’ en boeiend verhaal, dat tot het einde toe spannend blijft. Geschikt voor moeilijke lezers in onder andere het middelbaar onderwijs. Met het keurmerk Makkelijk Lezen.

Over Chantal Van Gastel

Chantal van Gastel (Breda, 1980) is een Nederlandse schrijfster. Haar boeken zijn in te delen in het genre chicklit: romantische en grappige feel good-verhalen.

Bibliografie

  • Zwaar verliefd! (2008)
  • Zwaar beproefd! (2009)
  • Geknipt voor jou (2010)
  • Zoek het maar uit (2011)
  • Zwaar verguld! (2013)
  • Zomer in New York (2013)
  • 21 zomers (2014)
  • Ik wist het (2014)
  • Winter in New York (2015)
  • Zonder jou (2016, samen met haar zus Priscilla van Gastel)
  • Bestemd voor mij (2018)

Prijzen

  • Zwaar verliefd! kreeg i.v.m. 100.000 bezoekers de Gouden Film-status van het Nederlands Filmfonds.
  • Geknipt voor jou werd door de lezers van Chicklit.nl verkozen tot Boek van het Jaar 2010.
  • Zoek het maar uit werd door de lezers van Chicklit.nl verkozen tot Boek van het Jaar 2011…Lees verder op Wikipedia

Suggesties