Titel
Voor jou
Auteur
Cecelia Ahern
Vertaler
Dennis Keesmaat
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The gift
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2009
254 p.
ISBN
9789044613858

Besprekingen

Lou Suffern heeft in Dublin succes in zijn werk dat hem zo bezighoudt dat hij geen tijd en aandacht heeft voor zijn vrouw, kinderen en ouders. Op een winterochtend raakt hij aan de praat met de dakloze Gabe die vaak voor zijn kantoor zit en op hem lijkt. Omdat hij merkt dat Gabe veel nuttige informatie over zijn collega’s heeft en Lou promotie wil maken, bezorgt hij hem een baantje bij de postkamer. Als Lou na een personeelsuitje dronken is, rijdt Gabe hem naar huis en blijft slapen. Hij heeft meteen een heilzame invloed op Lou’s gezin, maar ook op Lou zelf, die gaat nadenken en een lang, moeizaam proces doormaakt. Na een ongeluk op kerstavond valt definitief het kwartje. De twee eerdere romans van de Ierse (1981) waren bestsellers, vooral haar debuut ‘PS I love you’, dat in 2004 internationaal succes had en in 2007 werd verfilmd. Deze moderne versie van Dickens ‘A Christmas Carol’ is vooral een sfeervol kerstverhaal, maar ook prettige lectuur voor de winteravonden. Het leest als een …Lees verder

Over Cecelia Ahern

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door C.Stadler/Bwag

Cecelia Ahern (Dublin, 30 september 1981) is een Iers schrijfster.

Ahern is de dochter van de voormalige Ierse premier Bertie Ahern en Miriam Kelly. Haar oudere zus Georgina is getrouwd met Westlifes Nicky Byrne. Ahern heeft op dit moment een relatie met David Keoghan.

In 2000 was ze lid van de Ierse popgroep Shimma, waarmee ze de derde positie behaalde in de Ierse nationale finale van het Eurovisiesongfestival. Ahern was de bedenker en van 2007 tot en met 2009 producente van de Amerikaanse televisieserie Samantha Who?.

Schrijverscarrière

In 2001 schreef Ahern haar eerste boek PS, I Love You. Het boek werd verfilmd als P.S. I Love You met in de hoofdrol Hilary Swank en Gerard Butler. Ook haar boek Where Rainbows End werd verfilmd in 2014 onder de titel Love, Rosie.

Bibliografie