Boek
Nederlands

Confetticonflict ; Bikkels ; Het bliksemeiland ; Vervalst : vier spannende verhalen om in te duiken

Carry Slee (auteur)

Confetticonflict ; Bikkels ; Het bliksemeiland ; Vervalst : vier spannende verhalen om in te duiken

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Bundeling van vier schoolverhalen over discriminatie, pesten, de Cito-toets en geheimen. Vanaf ca. 10 jaar.
Bevat
Confetticonflict
Bikkels
Het bliksemeiland
Vervalst
Bevat
Titel
Confetticonflict ; Bikkels ; Het bliksemeiland ; Vervalst : vier spannende verhalen om in te duiken
Auteur
Carry Slee
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Overamstel Uitgevers, © 2023
277 p.
ISBN
9789048868551 (paperback)

Besprekingen

Een bundeling van de vier schoolverhalen ‘Confetticonflict’, ‘Bikkels’, ‘Het bliksemeiland’ en ‘Vervalst’ van Carry Slee. In ‘Confetticonflict' probeert Jasmijn stiekem een toelatingstest voor een sportinternaat te doen, terwijl Mark zich zorgen maakt over zijn vaders relatie met een man genaamd Rob. In ‘Bikkels' speelt Murat in een speciale toneelvoorstelling, maar ervaart discriminatie van een medespeler. In 'Het Bliksemeiland' proberen Joeri en Masja het geheim van hun nieuwe klasgenoot Dennis te ontrafelen. In ‘Vervalst' worstelt Annemiek met de naderende Cito-toets en het pestgedrag van haar klasgenoten. Vlot en stoer geschreven. Vanaf ca. 10 jaar. Carry Slee (Amsterdam, 1949) is een alom bekende Nederlandse schrijver, scenarioschrijver, acteur en jeugdauteur. Haar werk won meerdere literaire prijzen, zoals de Prijs van de Jonge Jury en de Prijs van de Nederlandse Kinderjury.

Over Carry Slee

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Roy van Ingen

Carolina Sophia (Carry) Slee (Amsterdam, 1 juli 1949) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster. Enkele boeken voor kinderen schreef zij onder het pseudoniem Sofie Mileau. Veel van haar boeken zijn verfilmd. Ze schrijft ook boeken voor volwassenen.

Inspiratie

Haar boeken zijn gebaseerd op tieners, die problemen hebben met hun omgeving en zich zo steeds dieper in de nesten werken, of op kleuters die niet begrijpen waarom mamma zo vreemd doet en waar ze die plotselinge dikke buik vandaan haalt, maar ook op kinderen rond negen jaar, die zich verbazen over het feit dat de groep-achters zo stoer zijn.

Voor haar eerste boeken zijn haar eigen dochters een belangrijke inspiratiebron. Voor Verdriet met mayonaise heeft ze veel gebruik gemaakt van de verhalen waar een dochter mee thuiskwam. De sfeer in de klas in het boek was precies die in de klas van de dochter. Het nare meisje Simone baseert Slee op een buurmeisje, dat …Lees verder op Wikipedia