Boek
Nederlands

Bambi lust je rauw

Caroline De Mulder (auteur), Petra Van Caneghem (vertaler)
Bambi, bijna zestien, is vastbesloten om uit de ellende te ontsnappen. Ze leidt een gewelddadige jeugdbende en heeft een kleine goudmijn gevonden: zij en haar vriendinnen gaan online op zoek naar welstellende sugardaddy's die arme meisjes in bescherming willen nemen. Bambi doet zich voor als de perfecte prooi. Alleen houdt ze niet van verleiden. Al wat men haar niet uit zichzelf aanbiedt, neemt ze
Titel
Bambi lust je rauw
Auteur
Caroline De Mulder
Vertaler
Petra Van Caneghem
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Manger Bambi
Uitgever
Antwerpen: Horizon, 2021
205 p.
ISBN
9789464101201 (paperback)

Andere talen:

Over Caroline De Mulder

Caroline De Mulder (Gent, 7 augustus 1976) is hoogleraar in de Franse letterkunde aan de Facultés universitaires Notre-Dame de la Paix (Universiteit van Namen). In 2010 bracht ze haar debuutroman uit, waarmee ze de Rosselprijs (Prix Victor Rossel) ontving, de belangrijkste jaarlijkse literatuurprijs in Wallonië.

Biografie

Caroline De Mulder werd in 1976 in Gent geboren. Ze groeide tweetalig op binnen een Nederlandstalige familie in Moeskroen. Ze leerde al sprekend Nederlands en al lezend Frans.

Ze studeerde Romaanse taalkunde: de kandidaturen aan de Universiteit van Namen en vervolgens de licenties aan de Rijksuniversiteit Gent. In die periode begon ze ook aan haar pre-doctorale opleiding aan Université Paris VII - Diderot. Haar doctoraatstitel behaalde ze aan de Universiteit Gent.

In 2010 verscheen in Parijs haar eerste (Franstalige) roman Ego tango. Op 1 december 2010 won ze de Prix Victor Rossel voor deze …Lees verder op Wikipedia