Dvd
Engels
De X-men nemen het op tegen Magneto, een wraakzuchtige mutant die de mensenwereld wil vernietigen.
Bevat
X-men / directed by Bryan Singer (2000)
X-men 2 / directed by Bryan Singer (2003)
X-men : the last stand / directed by Brett Ratner (2006)
X-men : first class / directed by Matthew Vaughn (2011)
X-men : days of future past / directed by Bryan Singer (2014)
X-men : apocalypse / directed by Bryan Singer (2016)
Onderwerp
Superhelden
Titel
X-men collection
Regisseur
Bryan Singer Matthew Vaughn
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, © 2016
6 dvd-video's
Speelduur
ca. 747 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlans, Engels en andere talen
EAN
8712626066262

Besprekingen

Verzameluitgave met zes films uit de filmserie 'X-men', die is gebaseerd op de reeks Marvel Comics-stripverhalen die begon in de jaren 1960. In de nabije toekomst worden kinderen geboren met een genetische toevoeging waardoor ze bovenmenselijke krachten bezitten. De mutanten worden gehaat door gewone mensen, maar professor X vormt een vredescorps, genaamd X-men. Deze goede mutanten nemen het op tegen Magneto, een wraakzuchtige mutant die de mensenwereld wil vernietigen. De box bevat ‘X-men: original trilogy’ uit 2000, 2003 en 2006 (X-men, X2 en X-men: the last stand) en ‘X-men: prequel trilogy’ uit 2011, 2014 en 2016 (X-men: first class, X-men: days of future past en X-men: Apocalypse). Regisseurs zijn Bryan Singer, Brett Ratner en Matthew Vaughn, met in de hoofdrollen onder anderen Hugh Jackman als Logan/Wolverine, Patrick Stewart en James MacAvoy als Charles Xavier/Professor X, Famke Janssen als Jean Grey/Phoenix en Michael Fassbender als Erik Lehnsherr/Magneto. Na deze zes films v…Lees verder

Over Bryan Singer

CC BY 2.0 - Foto van/door User [177] at flickr.com

Bryan Singer (New York, 17 september 1965) is een Amerikaanse filmregisseur.

Hoewel hij tot nu toe slechts tien films geregisseerd heeft, kan Singer al beschouwd worden als een van de grotere regisseurs in Hollywood. Dit komt mede dankzij het grote succes van de film The Usual Suspects (met Kevin Spacey). Latere bekendheid verwierf hij met blockbusters als X-Men, X2 en Superman Returns. In 2008 regisseerde hij het historisch drama Valkyrie waarbij naast Tom Cruise, Carice van Houten ook een van de rollen vertolkt.

Singer heeft een zoon met actrice Michelle Clunie.

In 2016 zou hij de film Bohemian Rhapsody regisseren, maar tijdens de productie werd hij ontslagen wegens nalatig gedrag. Hij werd daarom vervangen door Dexter Fletcher.

Singer is gedurende zijn carrière meerdere malen beschuldigd van seksueel misbruik.

Geregisseerde films

T…Lees verder op Wikipedia