Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Aan de hand van dagboeken en brieven wordt verteld hoe een jonge Engelse advocaat, zijn echtgenote en twee van hun vrienden samen met een Nederlandse arts, een mensenbloed drinkende vampier te lijf gaan.
Titel
Dracula
Auteur
Bram Stoker
Vertaler
Piet Verhagen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Dracula
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Mynx, 2010 | Andere uitgaven
414 p.
Aantekening
Wordt vervolgd door: Dracula, de ondode
ISBN
9789089681751 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Besprekingen

In brieven en dagboekfragmenten van o.a. de jonge Engelse advocaat Jonathan Harker, zijn verloofde Mina en haar vriendin Lucy wordt het verhaal verteld van de vampier graaf Dracula. Eind 19e eeuw reist Harker naar het kasteel van Dracula in Transsylvanie (Roemenië) omdat deze een huis in Londen heeft gekocht. In het kasteel voelt hij zich gevangene en ziet hij dat Dracula een vampier is. Op zoek naar nieuw bloed reist Dracula per boot naar Engeland en doet zich te goed aan de bemanning. In Engeland bedreigt hij Mina en stort zich als vampier op Lucy die hij doodt. Mina kan worden gered, waarna Dracula vlucht naar zijn kasteel en daar wordt gedood door haar vrienden. Daarna kunnen Mina en Harker trouwen. De Ierse manager van het Lyceum Theatre in Londen (1847-1912) schreef sensationele romans. Deze klassieke griezelroman over vampiers is mede door deze goede vertaling die de tekst actualiseert en compacter maakt, nog steeds boeiend. In het spannende, goed opgebouwde verhaal gebeurt vee…Lees verder

Over Bram Stoker

Abraham Stoker (Dublin, 8 november 1847 – Londen, 20 april 1912) was een Iers schrijver, bekend om zijn sensationele verhalen in het horrorgenre. Zijn naam is vooral verbonden aan Dracula, zijn gothic novel uit 1897. Daarnaast schreef hij ook nog mysterieuze romantische verhalen.

Levensloop

Stoker werd geboren in Clontarf, een wijk van Dublin. Na een ziekelijke jeugd studeerde hij aan Trinity College geschiedenis, letteren, wis- en natuurkunde. Zijn daaropvolgende baan als ambtenaar beviel hem niet en hij ging de journalistiek in. Als theatercriticus maakte hij kennis met de beroemde acteur Henry Irving, met wie hij vriendschap sloot en die hij begeleidde op binnen- en buitenlandse tournees. Ook was hij lange tijd manager van Irvings Lyceum-theater in Londen. Door zijn werk en reizen kwam hij in contact met diverse bekende artiesten en lieden uit de hogere kringen.

Stoker is vooral bekend geworden en gebleven als sc…Lees verder op Wikipedia