Boek
Nederlands

De bende van Venus

De bende van Venus

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Erica (16) en de drie andere leden van Team Mortis worden naar Parijs gestuurd. Erica moet infiltreren in de Bende van Venus. Wat hebben deze geheimzinnige tienermeisjes te maken met de verdwijning van een Noorse archeoloog? Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Spioneren
Titel
De bende van Venus
Auteur
Bjorn Van den Eynde
Taal
Nederlands
Editie
Tweede herziene druk
Uitgever
Mechelen: Baeckens Books, 2017 | Andere uitgaven
486 p.
ISBN
9789059243088 (paperback)

Besprekingen

De 16-jarige Erika Storm maakt met drie jongens van verschillende nationaliteiten deel uit van het geheime Team Mortis, dat undercoveropdrachten uitvoert. De tieners worden naar Parijs gestuurd om de Bende van Venus op te rollen. Deze bende mooie meisjes zou onschuldige jongens verleiden, ontvoeren en vermoorden, maar hun bestaan is nooit bewezen. De mooie maar verlegen Erika moet in deze bende zien te infiltreren. Ondertussen verdwijnt in Noorwegen het gezin van archeoloog Pedersen, die al jarenlang op zoek was naar Atlantis. Wat hebben deze twee mysterieuze zaken met elkaar te maken? Dit tweede, zelfstandig te lezen deel in de reeks 'Team Mortis'* is geschreven vanuit het perspectief van een alwetende verteller, die in flitsende cliffhangers over het wel en wee van alle personages vertelt, ook de slechteriken. Het grote aantal personages is soms wat verwarrend. Voor wie niet bang is voor gewelddadige en seksueel getinte scènes een spannende, filmisch geschreven thriller. Vanaf ca. 1…Lees verder

Team Mortis. De bende van Venus

Dit spannende boek is een vervolg op Team Mortis. Het Romeo en Juliet Mysterie. De levendige hoofdpersonages zijn nog steeds Erika, Andreas, Nielsen (Erika’s neef) en Felix. Tieners die officieel niet meer bestaan, maar die deel uitmaken van een geheime venootschap: Team Mortis. In dit boek worden de vier geconfronteerd met de mysterieuze verdwijning van enkele jongeren in Parijs. Volgens een legende die weinigen geloven zou ‘De bende van Venus’ hiervoor verantwoordelijk zijn. Die legendarische bende bestaat uit bloedmooie meisjes die jongens met hun schoonheid verleiden en hen dan mysterieus doen verdwijnen. Team Mortis ontdekt dat ze wel degelijk bestaan; Erika zal zelfs moeten infiltreren in deze gevaarlijke groep.
Tegelijkertijd worden de leden ook betrokken in de zoektocht naar Atlantis, de verzonken stad. Het team wordt opgesplitst. In de tweede helft van het verhaal wordt duidelijk dat de twee zaken met elkaar te maken hebben. Zo vinden de teamleden elkaar ook terug. De o…Lees verder

Over Bjorn Van den Eynde

Bjorn Van den Eynde (1984) is een jeugdauteur, televisiescenarist en regisseur afkomstig uit Kessel.

Biografie

Na de opleiding 'Audiovisuele Kunsten' aan het RITS, waar hij in 2006 met onderscheiding afstudeerde, heeft hij een jaar gewerkt als regisseur voor productiehuis Eyeworks. Daarna heeft hij zich volledig toegelegd op fictie, als regisseur, scenarist en/of co-scenarist van o.a tv-reeksen zoals Ghost Rockers, Campus 12, Amika, Hotel 13, Galaxy Park, Mega Mindy en Het Huis Anubis.

Sinds 2012 heeft hij zijn eigen jeugdboekenreeks voor tieners: Team Mortis. Hij bedacht ook de geïllustreerde kinderboekenreeks Carlo Cabana en schreef het Ghost Rockers-boek 'Verloren Zomer'.

Bibliografie

Team Mortis

  • 2012 - Het Romeo & Juliet Mysterie (Bakermat)
  • 2013 - De Bende van Venus (Bakermat)
  • 2014 - Het D…Lees verder op Wikipedia