Boek
Nederlands

De binnenkant van mij

Bell Hooks (auteur), Chris Raschka (illustrator), Sayonara Stutgard (vertaler)
Mijn huid kan niet uit Mijn huid maar een laagje Mijn vel kan mijn verhaal niet vertellen Cultuurcriticus en hoogleraar Engels bell hooks, die meerdere prijzen heeft gewonnen, en Chris Raschka, winnaar van de Caldecott Medal, hebben samen verschillende veelgeprezen prentenboeken gemaakt, waaronder Happy to be Happy en Be Boy Bozz.
Titel
De binnenkant van mij
Auteur
Bell Hooks
Illustrator
Chris Raschka
Vertaler
Sayonara Stutgard
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Skin again
Uitgever
Amsterdam: Rose stories, 2021
[36] p. : ill.
ISBN
9789083145525 (hardback)

Andere talen:

Over Bell Hooks

Gloria Jean Watkins (Hopkinsville, 25 september 1952, vooral bekend onder haar pseudoniem bell hooks) is een Amerikaans schrijver, hoogleraar, feminist en sociaal en politiek activist. De naam bell hooks heeft ze overgenomen van haar overgrootmoeder, Bell Blair Hooks.

In haar werk richt hooks zich op ras, kapitalisme en genderidentiteit, waarbij ze een intersectionele benadering toepast. Ze heeft meer dan 30 boeken en verschillende wetenschappelijke artikelen gepubliceerd, gaf lezingen en verscheen in documentaires. In 2014 richtte ze het bell hooks Institute op, gevestigd in het Berea College, Kentucky, Verenigde Staten.

Biografie

Hooks werd geboren in Hopkinsville, een klein dorp in de staat Kentucky. Ze is de dochter van Veodis Watkins en Rosa Bell Watkins, en had vijf zussen en een broer. Ze ging eerst naar openbare scholen die op basis van ras gesegregeerd waren. Later maakte ze de overstap naar …Lees verder op Wikipedia