Boek
Nederlands

Daantje Dodo wil een hond (maar papa niet!)

Bas Birker (auteur), Puck Koper (illustrator)
+1
Daantje Dodo wil een hond (maar papa niet!)
×
Daantje Dodo wil een hond (maar papa niet!) Daantje Dodo wil een hond (maar papa niet!)

Daantje Dodo wil een hond (maar papa niet!)

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
De familie Dodo heeft al een kat, kikkers en twee kippen. Daantje Dodo wil een dier waar je mee kunt spelen, maar papa is geen dierenvriend, dus bedenkt Daantje een plan. Met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Daantje Dodo wil een hond (maar papa niet!)
Auteur
Bas Birker
Illustrator
Puck Koper
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2023
90 p. : ill.
ISBN
9789401481335 (hardback)

Besprekingen

Een grappig kinderboek over familie en huisdieren. Daantje Dodo wil een hond als huisdier, maar papa heeft daar helemaal geen zin in. De familie Dodo heeft al verschillende dieren, een kat binnen en kikkers en kippen buiten, maar Daantje wil een dier waar je mee kan spelen, knuffelen en wandelen. Papa is geen dierenvriend maar wel een mamavriend. Dus bedenkt Daantje een plan om mama een hond te laten willen, in de hoop dat papa dan ook instemt. Op vrolijke, humoristische toon geschreven. Met felgekleurde, karaktervolle tekeningen. Vanaf ca. 5 jaar. Bas Birker (1979) is een Nederlands-Belgische stand-upcomedian. ‘Daantje Dodo wil een hond' is zijn eerste boek.

Over Bas Birker

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Dirk Annemans

Bas Birker (Goirle, 11 juni 1979) is een Nederlands-Belgische stand-upcomedian en MC.

Levensloop

Birker ging naar school in Tilburg en had later een coffeeshop. Hij begon zijn comedy-carrière in 2000 door op te treden zowel als MC en als comedian in verschillende cafés en comedyclubs in Nederland en België. Hij verhuisde naar Vlaanderen in 2010. Jarenlang trad hij op met andere stand-upcomedians.

In 2013 bracht hij zijn eerste zaalshow 'Op weg'. Met zijn volgende show Sowieso, gecoacht door Wim Helsen, trad Birker in 2016 tweemaal op voor 200 man in het Antwerpse Sportpaleis. Vanaf januari 2018 tourde hij met de show Je moeder!.

Birker trad op in kleine zalen, cafés en clubs maar ook op festivals zoals Pukkelpop (2007 en 2022), Lowlands 2018 en Comedy Casino Festival.

In 2012 startte Birker een eigen 'Comedy Academy' in Vlaanderen waarin hij workshops en masterclasses aanbiedt voor a…Lees verder op Wikipedia