Boek
Nederlands

Als ze het over Marokkanen hebben

Arnon Grunberg (auteur)
+1
Als ze het over Marokkanen hebben
×
Als ze het over Marokkanen hebben Als ze het over Marokkanen hebben

Als ze het over Marokkanen hebben

Genre:
Dit jaar hield Arnon Grunberg de 4 mei-lezing in een lege Nieuwe Kerk te Amsterdam. Hij stelde onder meer dat uitsluiting en stigmatisering van een minderheid vroeg of laat andere, en uiteindelijk álle minderheden zal treffen.
Grunbergs woorden werden met instemming en lof ontvangen, maar ook kreeg hij te maken met enkele doodsbedreigingen en andere uitingen van haat.
In Als ze het
Titel
Als ze het over Marokkanen hebben
Auteur
Arnon Grunberg
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2020
112 p.
ISBN
9789021424880 (hardback)

Over Arnon Grunberg

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Heike Huslage-Koch

Arnon Grunberg (officieel: Arnon Yasha Yves Grünberg, Amsterdam, 22 februari 1971) is een Nederlandse schrijver. Hij schrijft meestal onder de naam Arnon Grunberg, maar maakte ook enige tijd gebruik van het heteroniem Marek van der Jagt. Van maandag 29 maart 2010 tot en met woensdag 16 mei 2018 schreef hij een dagelijkse column Voetnoot op de voorpagina van de Volkskrant.

Biografie

Tot 1994

Grunberg is afkomstig uit een gezin dat zwaar getraumatiseerd is door de Tweede Wereldoorlog. Zijn moeder Hannelore Grünberg-Klein (1927-2015) overleefde Auschwitz, waar ze naar eigen zeggen betrekkelijk goed behandeld was. Zijn vader zat op talrijke adressen ondergedoken. Arnon Grunberg heeft één oudere zus, Maniou-Louise (1963). In 1982 emigreerde zijn zus naar Israël, waar zij inmiddels met haar gezin in een nederzetting nabij Ramallah een strikt orthodoxe levensstijl vo…Lees verder op Wikipedia