Boek
Nederlands

Alle verhalen van Kikker en Pad

Arnold Lobel (auteur)
+1
Alle verhalen van Kikker en Pad
×
Alle verhalen van Kikker en Pad Alle verhalen van Kikker en Pad

Alle verhalen van Kikker en Pad

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Bundel met verhalen over de vrienden Kikker en Pad, die in alle seizoenen van het jaar allerlei avonturen beleven. Vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Seizoenen, Dieren
Leesniveau
AVI 6, AVI M5
Titel
Alle verhalen van Kikker en Pad
Auteur
Arnold Lobel
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Frog and Toad are friends ; Frog and Toad together ; Fred and Toad all year ; Days with Frog and Toad
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2018 | Andere uitgaves
256 p. : ill.
ISBN
9789021619385 (hardback)

Besprekingen

Levensvragen in partjes
verzamelde verhalen van arnold lobel
Arnold Lobel: "Een goed prentenboek moet waar/waarachtig zijn. Dat wil zeggen, heb moet voortkomen uit het leven en de passies van de maker ervan. Een boek dat slechts als verbruiksartikel is bedoeld, zal nooit meer zijn dan dat, hoe succesvol het ook blijkt te zijn."
Begin jaren '80 nam ik als eerstejaarsstudent Germaanse deel aan de 'Avonden van de Poëzie' die maandelijks op de universiteitscampus georganiseerd werden. Poëzie met een hoofdletter, jazeker, het ging ons immers om de kwintessens van de 'Literatuur'. Toen de dichter Ed Leeflang op een avond te gast was, las hij tot verrassing van het clubje verwaten literatuurstudenten dat we waren, een verhaaltje voor uit Arnold Lobels bundel Bij Uil thuis. Kleine verhaaltjes in eenvoudige zinnetjes, uiterst geschikt voor beginnende lezertjes. En ook voor (beginnende) poëzieliefhebbers, zo bleek.
Arnold Lobel is een van de belangrijkste prentenboekenmakers van dez…Lees verder
Een bundel van alle verhalen over Kikker en Pad, die eerder in vier aparte boekjes verschenen zijn. De twintig verhalen zijn verdeeld in vier hoofdstukken, die alle betrekking hebben op een seizoen. De avonturen van Kikker en Pad worden op een leuke, humoristische en soms ontroerende manier verteld. Ze zijn gedrukt in een grote letter, korte zinnen en zonder moeilijke woorden, waardoor ze plezierig te lezen en voor te lezen zijn. Het boek bevat vele illustraties, op bijna iedere bladzijde een, variërend van een kwart tot een halve pagina. Ze zijn getekend met zwarte inkt en ingekleurd in groene, bruine en beige tinten. Een prachtige uitgave met stevig crèmekleurig papier. Voor kinderen vanaf ca. 4 jaar een aanrader, waarbij ook de voorlezende volwassene zal genieten van de fijngevoelige humor. Zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Alle verhalen van Kikker & Pad

De verhalen van Kikker en Pad verschenen voor het eerst in de jaren ‘70 en werden eind jaren ‘70 en in de jaren ‘80 in het Nederlands vertaald. Lobel werd vele malen bekroond: 2 maal een Zilveren Griffel, een Zilveren Penseel en 8 keer een Vlag en Wimpel. Al die prijzen zeggen al veel over de kwaliteit. Omdat het over twee dieren gaat - andere personages komen er nauwelijks in voor - zijn de verhalen absoluut niet gedateerd. Kikker is een vinnig, actief beest, de eeuwige optimist, Pad doet het liever wat kalmer aan. Zijn bed is zijn favoriete plek, maar uiteindelijk doet hij toch wel mee, als hij nadien maar kan uitblazen. Zo wil Pad een even mooie tuin als Kikker, die hem wel waarschuwt dat het hard werken is. Voor een keertje is Pad echt ongeduldig. Hij zaait de zaadjes, praat tegen ze, en als ze niet onmiddellijk uitkomen, schreeuwt hij ertegen. ’s Nachts zet hij kaarsen in de tuin, want de zaadjes zijn vast bang in het donker, hij leest ze ook een verhaaltje voor. De volgende d…Lees verder

Over Arnold Lobel

Arnold Lobel (Los Angeles, 22 mei 1933 - New York, 4 december 1987) was een Amerikaans auteur van kinderboeken. Hij illustreerde zijn eigen boeken en die van andere schrijvers.

Biografie

Lobel volgde een opleiding aan het Pratt Institute, een kunstacademie, waar hij zij latere vrouw Anita Kempler ontmoette. Na zijn afstuderen gingen ze in New York wonen, waar Lobel werk vond als reclametekenaar. Al gauw ging hij over op het illustreren van kinderboeken. Om te voorkomen dat hij de opbrengsten van de boeken met een schrijver zou moeten delen, begon hij ook zelf te schrijven. Arnold Lobel overleed aan aids-gerelateerde complicaties.

Lobel won de Caldecott Medal in 1981 voor zijn boek Fables.

Prijzen

  • 1971: Zilveren Griffel - Valentijn
  • 1981: Vlag en Wimpel - Bij Uil thuis
  • 1981: Zilveren Griffel - Bij Uil thuis
  • 1982: Vlag en W…Lees verder op Wikipedia