Boek
Nederlands

Het slimme onbewuste : denken met gevoel

Ap Dijksterhuis (auteur)
+1
Het slimme onbewuste : denken met gevoel
×
Het slimme onbewuste : denken met gevoel Het slimme onbewuste : denken met gevoel

Het slimme onbewuste : denken met gevoel

Ap Dijksterhuis (auteur)
Populair-wetenschappelijke inleiding tot de zin en onzin van het bewuste denken en over het onbewuste.
Onderwerp
Onbewuste
Titel
Het slimme onbewuste : denken met gevoel
Auteur
Ap Dijksterhuis
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2016 | Andere uitgaves
238 p. : ill.
ISBN
9789035143418 (paperback)

Besprekingen

Een voor de leek toegankelijk werk over het (on)bewuste. Dijksterhuis legt vlot uit waarom en hoe het bewuste denken niet zoveel in de melk te brokkelen heeft en dat we besluitvorming beter over kunnen laten aan de rest van ons brein. En zelfs dat we dat ook meestal doen, ook al denken we van niet. Een grappig en eerlijk betoog, geïllustreerd met tal van aansprekende experimenten. Een werk dat men in een paar dagen uit heeft, waarna men meer weet over de werking van de eigen hersenen, over goed wetenschappelijk onderzoek en over zichzelf. Met enkele afbeeldingen in zwart-wit, eindnoten en register. De auteur is als hoogleraar Psychologie van het onbewuste verbonden aan de Radboud Universiteit te Nijmegen.

Over Ap Dijksterhuis

Albert Jan (Ap) Dijksterhuis (Zutphen, 12 november 1968) is een Nederlandse psycholoog, hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen en organisatieadviseur. Hij is gespecialiseerd in het onderbewustzijn en intuïtief denken. Tegenwoordig woont hij samen met zijn vriendin in Nijmegen en ze hebben een zoon.

Carrière

Dijksterhuis studeerde psychologie aan de universiteit van Nijmegen. In 1996 promoveerde hij cum laude aan dezelfde universiteit.

Na zijn promotie maakte Dijksterhuis de overstap naar de Universiteit van Amsterdam. In 2006 ging hij terug naar zijn oude universiteit, alwaar hij tot persoonlijk hoogleraar bij de Faculteit der Sociale Wetenschappen werd benoemd. In 2007 verscheen zijn boek Het slimme onbewuste, dat de invloed van het onbewuste op het denken (met name het nemen van beslissingen) voor leken beschrijft.

Dijksterhuis is medeoprichter van een onderzoeks- e…Lees verder op Wikipedia