Boek
Nederlands

De Camino

Anya Niewierra (auteur)
Een weduwe loopt een pelgrimstocht om duidelijkheid te zoeken over de plotselinge zelfmoord van haar man, een voormalige vluchteling uit Bosnie͏̈.
Titel
De Camino
Auteur
Anya Niewierra 1964-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2022 | Andere uitgaven
382 p.
ISBN
9789021031132 (paperback)

Besprekingen

Lotte (44) is een jaar geleden weduwe geworden, nadat haar man Emil totaal onverwachts zelfmoord pleegde. Emil was een voormalige vluchteling uit Bosnië en ze hebben twee studerende zoons. Ook zorgt Lotte voor Caroline, de dochter van haar overleden vriendin Marjo. Dit doet zij samen met Marjo's man Paul. Lotte worstelt met de plotselinge dood van Emil en besluit de Camino, een pelgrimstocht naar Santiago de Compostella te gaan lopen. Emil pleegde zelfmoord tijdens het lopen van deze tocht. Ze hoopt erachter te komen wat Emil dreef tot zijn daad. Hij was een lieve man en vader, ondanks zijn oorlogsverleden, maar zelfmoord? Was hij wel diegene die hij beweerde te zijn? Dat wil Lotte achterhalen en tijdens haar tocht komt ze langzaam maar zeker dingen te weten die ze liever niet had geweten. De oorlogsgeschiedenis van Bosnië komt aan bod, met afgrijselijke details van wat er destijds is gebeurd. Deze historie is verwerkt in het verhaal, samen met het persoonlijke leven van Lotte. Tijden…Lees verder

Over Anya Niewierra

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Annemiek Mommers

Anya Niewierra (Kerkrade, 1964) is een Nederlandse schrijfster van literaire thrillers. Enkele van haar boeken zijn ook als e-boek en luisterboek verschenen.

Leven en werk

Niewierra behaalde haar gymnasiumdiploma te Rolduc, daarna studeerde zij cum laude af aan de Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer in Breda met afstudeerrichting: toerisme economisch.

Niewierra is in het dagelijks leven - naast schrijfster - directeur van de VVV in Zuid-Limburg.

Bibliografie (selectie)

(jaartallen eerste druk -of herdruk- onder voorbehoud)

  • 2010 - Zuid-Limburg, toen en nu i.s.m. Marianne Laarakkers
  • 2013 - Vrij uitzicht
  • 2018 - Het dossier ISBN 9789085164210
  • 2020 - Het bloemenmeisje ISBN 9789024581689, bekroond …Lees verder op Wikipedia