Luisterboek
Nederlands

Stormbreaker

Anthony Horowitz (auteur), Bard Bothe (verteller)
+1
Stormbreaker
×
Stormbreaker Stormbreaker
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Als de oom van Alex (14) wordt vermoord, komt Alex erachter dat hij geheim agent was. De geheime dienst dwingt Alex de missie van zijn oom te voltooien. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Spioneren
Titel
Stormbreaker
Auteur
Anthony Horowitz 1955-
Verteller
Bard Bothe
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Stormbreaker
Uitgever
Culemborg: Luisterlezen, 2008
5 cd's
ISBN
9789086260232

Andere formaten:

Besprekingen

Integrale weergave van het gelijknamige boek* (2000). Alex Rider (14), van wie de ouders bij een auto-ongeluk zijn omgekomen, ís opgevoed door zijn oom. Als deze vermoord wordt, dwingt de Britse geheime dienst M16 hem om als geheim agent te komen werken. Hij krijgt een zware commando-opleiding en wordt uitgezonden om te achterhalen wat Herod Sayle, multimiljonair en bedenker van de Stormbreaker, een computer die aan duizenden Engelse scholen geschonken zal worden, van plan is. Het is al snel duidelijk dat er duistere bedoelingen achter het project zitten en dat Alex in gevaarlijke situaties terecht zal komen. Horowitz is een meester in het opbouwen van spanning en elk hoofdstuk eindigt met een cliffhanger. Ongeloofwaardige situaties worden geloofwaardig gepresenteerd. Als luisteraar is het moeilijk om alle cd’s niet in één ruk te beluisteren. Het verhaal wordt voortreffelijk voorgelezen door schrijver en stemartiest Bard Bothe, waarbij geen gebruik gemaakt wordt van andere middelen da…Lees verder

Over Anthony Horowitz

Anthony Horowitz (Stanmore, 5 april 1955) is een Britse schrijver. Hij schrijft voornamelijk jeugdboeken, maar ook romans voor volwassenen en scenario's voor televisie (waaronder Midsomer Murders, Agatha Christie's Poirot, Crime Traveller, Crossbow, Foyle's War en Robin of Sherwood).

Levensloop

Horowitz werd geboren in een Joodse familie, afkomstig uit Estland. Zijn vader was zakenman. Op zijn achtste werd hij door zijn ouders naar een streng internaat in Harrow gestuurd. Hij had een hekel aan school, en was er dan ook heel ongelukkig. Later studeerde hij aan de Universiteit van York en werkte daarna acht jaar als tekstschrijver bij een reclamebureau. Toen zijn boeken eenmaal goed verkochten, stopte hij met werken als tekstschrijver. Tegenwoordig schrijft hij kinderboeken en verhalen voor televisieseries.

De Malteser erfenis werd verfilmd onder de titel Just Ask for Dia…Lees verder op Wikipedia