Boek
Nederlands

Durf dromen : leven tussen droom en daad

Annemie Struyf (auteur)
+1
Durf dromen : leven tussen droom en daad
×
Durf dromen : leven tussen droom en daad Durf dromen : leven tussen droom en daad

Durf dromen : leven tussen droom en daad

Verhalen en observaties van een bekende Vlaamse journaliste en tv-maker over de dromen en verlangens van haarzelf en over die van landgenoten die naar het buitenland emigreerden of langere tijd reisden, over succes, obstakels en weer verder gaan.
Onderwerp
Levenskunst
Extra onderwerp
zelfontplooiing
Titel
Durf dromen : leven tussen droom en daad
Auteur
Annemie Struyf
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2020
216 p. : ill.
ISBN
9789401471640 (paperback)

Besprekingen

We hebben allemaal wel een droom. Velen van ons dromen van een nieuw bestaan, ergens anders. In dit boek volgen we de bekende Vlaamse journaliste, auteur en tv-maker Annemie Struyf (1961) op haar reizen om mensen met een droom, die bv. een nieuwe start in Noorwegen of een ander land maken, van dichtbij te observeren. Zowel in hun succes als in hun mislukkingen, waarbij ze haar val uit haar eigen droom ook beschrijft. Zodat ze de lessen die ze heeft geleerd, kan delen en door kan geven aan andere dromers, waarbij het belangrijkste advies is: spring niet hals over kop in je droom, want dan is de kans aanwezig dat het ontaard in een nachtmerrie. Onderzoek je droom en pas als de voorwaarden vervuld zijn, dan neem je de sprong voorwaarts. Dit alles omdat de auteur van haar nieuwe liefde het boek 'Een vrouw in de poolnacht' van Christiane Ritter cadeau krijgt. Het verhaal en quotes uit dát boek lopen als een rode draad door dit boek met levensverhalen en -lessen heen. Over de ontmoetingen v…Lees verder

Over Annemie Struyf

Annemie Struyf (Schoten, 4 februari 1961) is een Belgische journaliste, schrijfster, programmamaakster en moeder van vijf kinderen. Ze is voornamelijk bekend als de ene helft van Meisjes van 40 uit De laatste show en van tv-reeksen zoals In Godsnaam en Het Hoge Noorden. Struyf is ook schrijfster van boeken over wereldproblemen. Lieve Blancquaert is haar vriendin en compagnon die de foto's maakt.

Biografie

Struyf studeerde Pedagogische Wetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven en werkte daar ook een tijd als pedagogisch onderzoeker. Op haar 35e stapte ze in de journalistiek. Eerst werkte ze voor Humo en Knack Weekend, sinds 2005 voor televisie (Woenstijnvis en VRT).

Sinds 2006 is Annemie Struyf, samen met Lieve Blancquaert, voorzitter van Hope for Girls. Sinds 2014 steunt Hope for Girls een vluchthuis voor meisjes die aan de praktijken van genitale verminking willen ontsnappen. Dit vlu…Lees verder op Wikipedia