Boek
Nederlands

Een kip voor Pip

Anne Takens (auteur), Marjolein Krijger (illustrator)
+1
Een kip voor Pip
×
Een kip voor Pip Een kip voor Pip
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Pip wil een paard in de tuin, maar een kip is ook leuk. Vanaf ca. 6 jaar.
Leesniveau
AVI 2
Titel
Een kip voor Pip / tekst Anne Takens ; met ill. van Marjolein Krijger
Auteur
Anne Takens
Illustrator
Marjolein Krijger
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2003
28 p. : ill.
ISBN
90-269-9666-7

Besprekingen

Pip gaat samen met Pap en haar vriend Joost een kip voor in de tuin bij de boer halen. Vader maakt een mooi hok voor Jet; die legt iedere dag een ei. Jet loopt weg, maar de boer komt haar terugbrengen met nog een kip en een haan. Jet broedt een ei uit en Pip noemt het kuiken Joost. Een gezellig, aansprekend boekje voor beginnende lezers met goed bij het verhaal passende, simpele, ingekleurde lijntekeningen in vrolijke kleuren. Op een originele wijze wordt in de illustraties met tekeningen van eikenbladeren de heg of de achtergrond aangeduid. Bij het lezen is altijd een illustratie te zien. Gebruik van hoofdletters, juist gebruik van leestekens, taalgebruik goed passend voor de doelgroep. Het verhaal wordt verteld in korte zinnen en is in fladderzetsel gedrukt met grote letter. Achterin toont en vertelt de schrijfster iets over zichzelf, wel met woorden met een klinker in een open lettergreep. Aantrekkelijk en goed leesbaar boek voor beginnende lezers vanaf ca. 6 jaar.

Over Anne Takens

Anne Takens (Schiedam, 14 april 1938 - Arnhem, 27 december 2013) was een Nederlands schrijfster van kinderboeken.

Levensloop

Takens schreef als kind al verhaaltjes. In 1959 verhuisde ze naar Arnhem en studeerde daar Nederlands MO. Ze debuteerde als kinderboekenschrijver in 1986 met verhalen voor kleuters in het kleuterblad Bobo. In datzelfde jaar kwam haar eerste boek uit in het kinder- en jeugdboekenfonds van Uitgeverij Holland onder de titel Even schuilen voor het onweer. Het is een autobiografisch kinderboek dat zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog.

Sindsdien verschenen meerdere kinderboeken van haar hand. Ze gaan voor het grootste deel over de realiteit van school of gezin, over vriendschap, liefde, verliefdheid, verbondenheid met ouders, grootouders en dieren, over verdriet, eenzaamheid, over pesten, anders zijn, feesten en plezier.

Takens heeft ook sprookjesachtige verhalen geschreven en een aantal…Lees verder op Wikipedia