Boek
Nederlands
Een jonge vrouw bewandelt eind jaren zestig haar eigen weg: ze gaat niet in de dorpswinkel van haar ouders werken, maar bezoekt de boeren in de omgeving om over dierenwelzijn te praten. Dan komen er twee mannen op haar pad. Kan ze de juiste keuze maken in de liefde?
Titel
Alles wat leeft
Auteur
Anne-Marie Hooyberghs
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Z&K, © 2023
224 p.
ISBN
9789020550078 (hardback)

Besprekingen

Een familieroman over liefde en het maken van de juiste keuze. Het is het einde van de jaren zestig. De negentienjarige Mieke bewandelt haar eigen weg: ze gaat niet aan de slag in de dorpswinkel van haar ouders, maar bezoekt de boeren in de omgeving om over het welzijn van hun dieren te praten. Boer Nelis vindt Mieke vooral lastig, maar zijn zoon Stan is wel van haar gecharmeerd. En dan is er ook nog een nieuwe veearts in het dorp: Diederik. Kan Mieke de juiste keuzes maken in de liefde? Meeslepend en zeer toegankelijk geschreven. Anne-Marie Hooyberghs (1954) is een Vlaamse auteur. Ze schrijft familieromans die zich grotendeels in Vlaanderen afspelen.

Over Anne-Marie Hooyberghs

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Franssus

Anne-Marie Hooyberghs (Tongerlo, 22 augustus 1954) is een Belgische romanschrijver en beeldend kunstenaar.

Biografie

Hooyberghs werd geboren in Tongerlo (Westerlo) als Anna Maria Hooyberghs. Ze groeide op als tweede oudste van zeven kinderen in een creatieve familie. Haar grootvader had kunstschilderen en houtsnijwerk als hobby, haar vader was amateurkunstschilder en zong in verschillende koren en haar moeder schreef gedichten in haar vrije tijd. Het tekenen, het schilderen en het schrijven kreeg ze dus van heel jong mee en ze was er altijd sterk door geboeid.

Hooyberghs koos als jong volwassene niet voor een kunstopleiding. Dat was toen geen optie. Ze schreef zich in 1972 in aan de Hoge school te Geel (studierichting Industrieel laborante), huwde in 1974 en kreeg twee dochters (1977 en 1980). Pas na een loopbaan van elf jaar als laborante in een cosmetisch bedrijf koos Hooyberghs uiteindelijk voor haar passie: de kun…Lees verder op Wikipedia