Boek
Nederlands

Kloppend hart, of Hoe verliefd Kaatje was

Anja Feliers (auteur), Jeska Verstegen (illustrator)
+1
Kloppend hart, of Hoe verliefd Kaatje was
×
Kloppend hart, of Hoe verliefd Kaatje was Kloppend hart, of Hoe verliefd Kaatje was

Kloppend hart, of Hoe verliefd Kaatje was

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Kaatje is verliefd op haar knappe klasgenoot Brett. Ze wil hem uitnodigen om bij haar te komen zwemmen, maar haar briefje belandt bij de stille Louis.
Leesniveau
AVI M5, AVI 6
Titel
Kloppend hart, of Hoe verliefd Kaatje was
Auteur
Anja Feliers
Illustrator
Jeska Verstegen
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2012
40 p. : ill.
ISBN
9789058387608 (hardback)

Besprekingen

Kriebels in haar buik en een luid bonzend hart maken zich van Kaatje meester zodra een nieuwe jongen, Brett, de klas binnenstapt. Maar ze is niet de enige die voor zijn charmes valt, want ook Lotte en Emma zijn helemaal weg van de nieuweling. Als Kaatje hem voor zich alleen wil, moet ze actie ondernemen. En dat doet ze ook: ze nodigt hem uit voor een zwempartijtje bij haar thuis. Helaas komt deze uitnodiging per ongeluk bij Louis terecht. Louis is meteen enthousiast. Kaatje wil hem niet kwetsen door te zeggen dat het om een vergissing gaat, maar het stemt haar wel treurig. Tot haar moeder met een oplossing op de proppen komt. Kaatje mag naast Louis ook Emma en Brett uitnodigen. Tijdens de zwemnamiddag blijkt Brett helemaal niet zo aardig te zijn als Kaatje wel dacht.
Dit boek is het tweede deel in de ‘Hartjesreeks’, een serie voor meisjes waarin elk boek een andere ‘grote’ emotie belicht. In dit geval: verliefdheid. Anja Feliers geeft deze verliefdheid weer met levensgrote cliché…Lees verder
Er komt een nieuwe jongen in de klas, Brett. Kaatje is meteen stapelverliefd op hem. Ze stuurt hem een briefje om te vragen of hij bij haar thuis komt zwemmen. Maar haar stille klasgenoot Louis denkt dat het briefje voor hem bestemd is. Hij is zo blij dat hij mag komen spelen, dat Kaatje hem niet durft te vertellen hoe het werkelijk zit. Dan bedenkt mama een goede oplossing, ze mag beide jongens uitnodigen. Het wordt een middag met een verrassende afloop… Een hartverwarmend en lief geschreven verhaal, dat vanwege de thematiek vooral meisjes zal aanspreken. Het tweede boek in de Hartjes-reeks*, een serie voor beginnende lezers waarin steeds een grote emotie centraal staat, AVI-M5. Aantrekkelijk vormgegeven boekje met korte zinnen en ruime bladspiegel, dat qua woordgebruik en inhoud goed is afgestemd op de doelgroep. Gedrukt op stevig, glanzend papier, met op elke spread een kleurrijke en vrolijke illustratie in warme tinten. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Anja Feliers

Anja Feliers (Bilzen, 31 augustus 1971) is met 80.000 verkochte exemplaren een van de succesvolste vrouwelijke thrillerauteurs van Vlaanderen. Feliers debuteerde in 2010 als thrillerauteur met het boek Verleid me. Het achtste deel in de reeks thrillers rond psychologe Kathleen Verlinden, Het perfecte meisje, werd in 2019 verkozen tot de Beste Nederlandse Vrouwenthriller van 2018. Daarnaast schrijft ze ook aan een reeks rond het medium Caro Westerhof. Het tweede deel in die reeks, Huid tegen huid, werd verkozen tot Beste Nederlandse Vrouwenthriller van 2020.

In het voorjaar van 2021 kwam Ademloos uit, het eerste deel in de Dirty Little Secrets-trilogie, waarin het verlangen van de vrouw centraal staat.

Levensloop

Feliers volgde een bacheloropleiding Nederlands te Hasselt. Haar debuutroman, Donkere kamers, ontstond toen ze een roman schreef over de ziekte en het overlijden van haar moeder, e…Lees verder op Wikipedia

Suggesties