Boek
Nederlands

Vriendjes

Anita Bijsterbosch (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Zie je de uiltjes, konijntjes en de vissen? Ze zijn allemaal vriendjes! Stoffen prentenboekje met tekeningen in heldere kleuren tegen een natuurlijke achtergrond met knisperelementen. Vanaf ca. 3 maanden.
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Vriendjes
Illustrator
Anita Bijsterbosch
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2019
[8] p. : ill.
ISBN
9789044836417

Besprekingen

Vierkant stoffen boekje met een afbeelding van een groter én kleiner uiltje tegen een lichtblauwe lucht op de voorzijde. Daarna volgen tegen een lichtgekleurde achtergrond zeven plaatjes van onder meer twee konijntjes, een eend met jongen, twee schildpadden en drie vissen. De achtergrond is globaal ingetekend, zo zien we bijvoorbeeld dat de hondjes in gras met bloemetjes rennen. Eén dier is altijd groter afgebeeld dan de andere. Gezien de titel zullen de meeste wel vriendjes zijn, hoewel er ook 'gezinnetjes' bij zitten. Alle pagina’s bevatten een kraakelement. Baby’s zullen graag het mooi uitgevoerde boekje ontdekken: friemelen en kraken maar! De dieren kunnen worden benoemd, hetgeen tot interactie kan leiden. Er staan echter geen woorden bij. De plaatjes van sommige dieren inspireren tot klanknabootsing. Dit boekje is gemaakt door Anita Bijsterbosch die o.a. al vele peuterboekjes maakte. In dezelfde uitvoering verschenen nog twee knisperboekjes, namelijk 'Klein wit visje' van Guido v…Lees verder

Over Anita Bijsterbosch

Anita Bijsterbosch (Apeldoorn, 7 januari 1961) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Biografie

Anita Bijsterbosch werd geboren in Apeldoorn. Als kind las en bestudeerde ze al graag prentenboeken. Deze ging ze later natekenen en verzon daar toen haar eigen verhaaltjes bij. Na haar middelbare school ging zij schilder- en tekenlessen volgen bij galerieën in de buurt van haar woonplaats. Ze leerde daar veel uit tekenboeken.

Loopbaan

Bijsterbosch debuteerde in 2012 haar eerste prentenboek Woesj!. Dit boek werd uitgegeven door Clavis Uitgeverij.

Bibliografie

  • (2012) Woesj!
  • (2014) De zoektocht van papa zeepaardje
  • (2014) Kameleon ziet kleuren
  • (2015) Ik ga als cowboy
  • (2015) Muisje wil dansen
  • (2016) Piept kleine muis alleen?
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties