Boek
Nederlands

Hoor je de lente? : luister naar de vier seizoenen

Hoor je de lente? : luister naar de vier seizoenen

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Als Eekhoorn ziet dat het lente is, gaat hij het bos in. Daar ziet hij veel jonge dieren en hoort hij allerlei geluiden. Dan verandert het weer, verkleuren de bladeren en wordt het kouder. Maar welk dier zegt toch steeds ‘koekoek’? Vierkant hardkartonnen prentenboek met vrolijke gekleurde tekeningen en geluidsknoppen. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Hoor je de lente? : luister naar de vier seizoenen / [tekst en illustraties] Anita Bijsterbosch
Auteur
Anita Bijsterbosch
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2019
[16] p. : ill.
ISBN
9789044834536 (hardback)

Besprekingen

Eekhoorn kijkt naar buiten en ziet dat het lente is. Hij gaat op pad en geniet van alle jonge dieren in het bos. Hij komt veel dieren tegen die hun eigen geluiden maken, maar een verrassend geluidje kan hij niet thuisbrengen, en daarom vraagt hij steeds weer: 'Zeg jij soms koekoek?'. De seizoenen veranderen, zonder dat ze expliciet benoemd worden: het gaat regenen en de blaadjes verkleuren en later wordt het koud.Vierkant hardkartonnen prentenboek, met scherpe hoeken, met een aardig voorleesverhaaltje op zeven dubbele pagina’s. Door op een uitgespaard geluidsknopje te drukken hoor je bijpassende mooie geluidjes, van verschillende dieren, maar ook van onweer. Achterin is een overzicht van wat gezien en gehoord is. Vrolijk gekleurd kijk- en voorleesboek, duidelijke en eenvoudige tekeningen tegen een rustige achtergrond. Vrij veel tekst, vier tot negen regels per spread, die beschrijft wat te zien is. Het woord 'koekoek' en het antwoord van het dier aan wie Eekhoorn steeds dezelfde vra…Lees verder

Over Anita Bijsterbosch

Anita Bijsterbosch (Apeldoorn, 7 januari 1961) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Biografie

Anita Bijsterbosch werd geboren in Apeldoorn. Als kind las en bestudeerde ze al graag prentenboeken. Deze ging ze later natekenen en verzon daar toen haar eigen verhaaltjes bij. Na haar middelbare school ging zij schilder- en tekenlessen volgen bij galerieën in de buurt van haar woonplaats. Ze leerde daar veel uit tekenboeken.

Loopbaan

Bijsterbosch debuteerde in 2012 haar eerste prentenboek Woesj!. Dit boek werd uitgegeven door Clavis Uitgeverij.

Bibliografie

  • (2012) Woesj!
  • (2014) De zoektocht van papa zeepaardje
  • (2014) Kameleon ziet kleuren
  • (2015) Ik ga als cowboy
  • (2015) Muisje wil dansen
  • (2016) Piept kleine muis alleen?
  • Lees verder op Wikipedia