Boek
Nederlands

De jaren van verachting

Andrzej Sapkowski (auteur), Theo Veenhof (vertaler)
Tovenares Yennefer en Ciri, kleindochter van koningin Calanthe, zijn op weg naar het eiland Gors Velen, waar Ciri naar de toverschool Aretuza zal gaan.
Titel
De jaren van verachting
Auteur
Andrzej Sapkowski
Vertaler
Theo Veenhof
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Pools
Oorspr. titel
Czas pogardy
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2021 | Andere uitgaves
359 p.
Aantekening
Op omslag en titelpagina : De hekser
ISBN
9789024590735 (paperback)

Besprekingen

In dit vervolg op 'Het bloed van elfen' zijn tovenares Yennefer en Ciri op weg naar het eiland Gors Velen, waar Ciri naar de toverschool Aretuza zal gaan. Onderweg verdwaalt Ciri en wordt ze gevonden door hekser Geralt. Yennefer en Geralt komen weer bij elkaar en hun relatie bloeit weer op. Met zijn drieën vervolgen ze hun tocht naar het eiland, waar ook het grote magiërcongres plaatsvindt. Tijdens het congres lopen de politieke spanningen hoog op tussen de aanwezige magiërs, spionnen en edelen, wat escaleert als Ciri in trance raakt en een voorspelling doet. In de chaos die volgt, weet Geralt zwaargewond alleen te vluchten. Ciri weet te ontsnappen door te teleporteren, maar komt midden in een woestijn terecht. Wat er met Yennefer is gebeurt weet niemand en ondertussen is de revolutie begonnen.

Over Andrzej Sapkowski

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Niccolò Caranti

Andrzej Sapkowski (Łódź, 21 juni 1948) is een Pools fantasyschrijver. Hij is het bekendst door zijn succesvolle boekenreeks De Hekser.

Biografie

Sapkowski studeerde economie, en voordat hij zich op het schrijven stortte, werkte hij als een hoofdvertegenwoordiger voor een buitenlands handelsbedrijf. Zijn eerste kort verhaal, De Hekser (Wiedźmin), werd gepubliceerd in Fantastyka, een toonaangevend fantasyliteratuurmagazine in Polen, in 1986 en was zowel bij lezers als critici enorm succesvol. Sapkowski heeft een cyclus of boekenreeks gecreëerd gebaseerd op de wereld van De Hekser, bestaande uit drie verzamelingen van kortverhalen en vijf romans. Deze boekenreeks en vele andere werken hebben van hem een van de bekendste fantasyauteurs in Polen gemaakt in de jaren 90 van de 20e eeuw.

Het hoofdpersonage van De Hekser is Geralt, een mutant-moordenaar die sinds zijn kindertijd is getraind…Lees verder op Wikipedia