Boek
Engels

Change sings : a children's anthem

Amanda Gorman (auteur), Loren Long (illustrator)

Change sings : a children's anthem

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Amanda Gorman werd wereldwijd bekend door de voordracht van haar gedicht 'The hill we climb' bij de inauguratie van President Joe Biden. Ze strijdt voor het milieu en voor een gelijke behandeling voor iedereen. Een prentenboek met een inspirerende boodschap...
Titel
Change sings : a children's anthem
Auteur
Amanda Gorman
Illustrator
Loren Long
Taal
Engels
Uitgever
New York: Viking, 2021
[32] p. : ill.
ISBN
9780593203224 (hardback)

Andere talen:

Over Amanda Gorman

Amanda Gorman (Los Angeles, 7 maart 1998) is een Amerikaans dichter.

Biografie

Amanda Gorman groeide op in Los Angeles. Ze werd samen met haar tweelingzus door haar moeder opgevoed. Tot haar puberteit had ze last van een spraakgebrek. In haar jeugd las ze het werk van de dichter Toni Morrison en wilde ze schrijfster worden. Op haar zestiende publiceerde ze haar eerste dichtbundel The One for Whom Food Is Not Enough. Ze deed met haar gedichten mee aan lokale wedstrijden en werd tot Youth Poet Laureate of Los Angeles uitgeroepen in 2014. Drie jaar later werd ze de allereerste National Youth Poet Laureate. Ze studeerde sociologie aan de Harvard-universiteit.

Ze kreeg in 2021 wereldwijd bekendheid door de voordracht van haar gedicht The Hill We Climb tijdens de inauguratie van president Joe Biden. Naar aanleiding van dit optreden tekende ze ook een contract als model bij IMG Models.

Lees verder op Wikipedia