Dvd Engels

The Alfred Hitchcock collection

Alfred Hitchcock (regisseur), Robert Bloch (naar het werk van), Cornell Woolrich (naar het werk van)

The Alfred Hitchcock collection

Alfred Hitchcock (regisseur), Robert Bloch (naar het werk van), Cornell Woolrich (naar het werk van)
Vijf thrillers van de Britse filmregisseur Hitchcock (1899-1980).
Bevat
Psycho / Gebaseerd op de roman van Robert Bloch (1960)
Rear window / Gebaseerd op het kortverhaal van Cornell Woolrich (1954)
Vertigo / Gebaseerd op de roman D'entre Les Morts van Pierre Boileau en Thomas Narcejac (1958)
The birds / Gebaseerd op de roman van Daphne Du Maurier (1963)
To catch a thief / Gebaseerd op de roman van David Dodge (1955)
Taal
Engels
Uitgever
Universal, © 2018
5 dvd-video's
Speelduur
ca. 9 uur en 28 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5053083164959

Besprekingen

Box met vijf thrillers van de Britse filmregisseur Alfred Hitchcock (1899-1980). Het verhaal van ‘Psycho’ (1960) is gebaseerd op de roman van Robert Bloch en speelt zich af in het Bates-motel dat geleid wordt door de verlegen Norman Bates (Anthony Perkins) en zijn dominante moeder. De onfortuinlijke Marion Crane (Janet Leigh) strandt met autopech in dit afgelegen hotel en zal de nacht niet overleven. Vooral de 'douchescène' werd wereldberoemd. ‘The birds’ (1963) is losjes gebaseerd op een kort verhaal van Daphne du Maurier. Als de knappe jonge Melanie (Tippi Hedren) in een dierenwinkel in San Francisco advocaat Mitch ontmoet, ensceneert zij een ontmoeting. Ze wordt echter aangevallen door een agressieve meeuw. Even later werken meeuwen en kraaien samen om de familie van Mitch aan te vallen. Jann Ruyters (Trouw 8-3-'11) schrijft: 'Briljant en doodeng, 'The birds', nog meer op oerangsten inspelend dan Psycho'. Verder onder meer ‘Rear window’ (1954).

Over Alfred Hitchcock

Sir Alfred Joseph Hitchcock (Leytonstone (Londen), 13 augustus 1899 – Bel-Air (VS), 29 april 1980) was een Brits filmregisseur. Hij wordt gezien als een van de beste filmregisseurs ooit.

Hitchcocks carrière omspande een tijdperk van meer dan 50 jaar. Hij had zowel succes met stomme films als geluidsfilms. Zijn bekendste genre was dat van de thriller.

Biografie

Vroege jeugd

Zijn jeugd was niet gemakkelijk: toen hij veertien jaar oud was, overleed zijn vader, waarna de jonge Hitchcock werd opgevoed door zijn psychisch labiele moeder, die niet in staat was om haar kind goed op te voeden. Zo schakelde ze eens de politie in om haar zoon mee te nemen naar het politiebureau toen de zaken haar uit de hand liepen. Toen Hitchcock ouder werd, werd hij naar een katholieke jongenskostschool gestuurd. Zowel thuis als op school kreeg hij een strenge opvoeding, waaraan hij later nare herinneringen …Lees verder op Wikipedia