Boek
Nederlands

De taal van Berbers heeft geen woord voor grenzen

+1
De taal van Berbers heeft geen woord voor grenzen
×
De taal van Berbers heeft geen woord voor grenzen De taal van Berbers heeft geen woord voor grenzen

De taal van Berbers heeft geen woord voor grenzen

Titel
De taal van Berbers heeft geen woord voor grenzen
Auteur
Abdelkader Zahnoun
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Berchem: EPO, 2014
130 p. : ill.
ISBN
9789491297991 (paperback)

Besprekingen

Dit boek bevat verhalen van de schrijver en van zijn ouders over meer dan honderd jaar Marokkaanse, Algerijnse en Belgische geschiedenis. Abdelkader Zahnoun is een zoon van Marokkaanse ouders, geboren in 1957 in Sidi-bel-Abbès in Algerije. Hij is een veelzijdig muzikant met een opleiding als muziekleraar. Hij geeft workshops in scholen en laat jongeren kennismaken met diverse instrumenten als de Arabische fluit, de luit, de darbouka, de tar en de bendir; in meerdere muziekstijlen. Daarnaast is hij acteur: sinds 1983 speelt hij onder andere in producties van 'Het Zwarte Schaap'. Ook schrijft hij poëzie. Door middel van de levensverhalen van zijn ouders waarin zij vertellen over hun dagelijks leven, het verzet tegen de bezetting van de Fransen en de Spanjaarden en over de Grote Droogte, geeft hij een mooi beeld van het leven in die periode. Verder verhaalt hij hoe zijn vader in Antwerpen terechtkwam, hoe hun gezinsleven daar verliep en hoe zijn eigen ontwikkeling heeft plaatsgevonden. O…Lees verder

Over Abdelkader Zahnoun

Abdelkader Zahnoun (12 februari 1957) is een Belgisch muzikant en auteur.

Levensloop

Zahnoun werd geboren in Algerije, maar groeide op in Antwerpen.

Hij was actief in het zeskoppig orkest El Achwak, een afgeleide van El Khouloud, dat samenwerkte met vocalisten Luc De Vos en Vera Coomans. De groep bracht een mix van chanson, kleinkunst en Arabische pop. Andere muzikale samenwerkingen waren er onder meer met Wannes Van de Velde en Jokke Scheurs.

In 2014 bracht hij het boek De taal van Berbers heeft geen woord voor grenzen uit bij uitgeverij EPO.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 stond hij op de kieslijst van de PVDA te Antwerpen en het district Berchem. Vanop de 17e plaats behaalde hij 1.200 voorkeurstemmen op de lijst voor stad Antwerpen en 215 voorkeurstemmen, eveneens vanop de 17e plaats, voor het district Berchem.

Bibliografie