Het Boekstartproject laat baby's en peuters met hun (groot)ouders genieten van boeken. Ouders krijgen een gratis boekenpakket in Antwerpse consultatiebureaus. Alle bibliotheken hebben een speciaal hoekje met boeken voor de allerkleinsten.
 

Bezoekers lezen voor in een Boekstarthoekje van bib Bist

Wat is Boekstart?

Boekstart wil ouders met hun kleine kinderen aanmoedigen om zo vroeg mogelijk boekjes én de bibliotheek te ontdekken. In 22 Antwerpse consultatiebureaus, waarvan 16 in een Huis van het Kind, krijgen ouders een gratis boekenpakket.

De pakketten worden in veilige omstandigheden uitgedeeld. Liep je de afgelopen maanden een Boekstartpakket mis omwille van de coronamaatregelen? Vraag er gerust naar tijdens je volgende consultatie.

Voor wie is Boekstart?

Voor papa’s, mama’s, oma’s en opa’s die gezellig met hun (klein)kind van 6 maanden tot 2,5 jaar willen spelen, lezen en ontdekken. Zo maken ze al op jonge leeftijd kennis met (voor)leesplezier.

Boekstart op ATV

ATV zond op 15 november 2021 een reportage uit over Boekstart in bibliotheek Kielpark.
Bekijk de reportage op ATV

Boekstarthoekjes in de bib

De Boekstarthoekjes in de bib zijn gezellige plekken voor baby’s, peuters en hun (groot-)ouders. Je vindt er boeken voor de allerkleinsten, boeken voor de echte boekenwurmen en alles ertussenin.

Kinderen die al vroeg kennismaken met boeken blijken taalvaardiger, kunnen sneller lezen en beter rekenen. Samen in een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en beluisteren, haalt bovendien de band tussen ouders en kinderen aan.

Waar en wanneer?

Je vindt gezellige Boekstarthoekjes in alle Antwerpse bibliotheken.

Meer informatie

  • De bibliotheek is gratis voor kinderen en jongeren tot 26 jaar.
  • Je moet geen afspraak maken, kom gewoon langs.
  • Boekstart wordt mogelijk gemaakt door de Vlaamse Overheid en de lokale gemeentebesturen in samenwerking met Iedereen Leest.