Het Boekstartproject laat baby's en peuters met hun (groot)ouders genieten van boeken. Ouders krijgen een gratis boekenpakket in Antwerpse consultatiebureaus. Zo goed als alle bibliotheken hebben een speciaal hoekje met boeken voor de allerkleinsten.
 

Bezoekers lezen voor in een Boekstarthoekje van bib Bist

Wat is Boekstart?

Boekstart wil ouders met hun kleine kinderen aanmoedigen om zo vroeg mogelijk boekjes én de bibliotheek te ontdekken. In 22 Antwerpse consultatiebureaus, waarvan 16 in een Huis van het Kind, krijgen ouders een gratis boekenpakket. De Boekstarthoekjes in de bib zijn gezellige plekken voor baby’s, peuters en hun (groot-)ouders. U vindt er boeken voor de allerkleinsten, boeken voor de echte boekenwurmen en alles ertussenin.

Kinderen die al vroeg kennismaken met boeken blijken taalvaardiger, kunnen sneller lezen en beter rekenen. Samen in een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en beluisteren, haalt bovendien de band tussen ouders en kinderen aan.

Voor wie is Boekstart?

Voor papa’s, mama’s, oma’s en opa’s die gezellig met hun (klein)kind van 6 maanden tot 2,5 jaar willen spelen, lezen en ontdekken. Zo maken ze al op jonge leeftijd kennis met (voor)leesplezier.

Waar en wanneer?

U vindt gezellige Boekstarthoekjes in alle Antwerpse bibliotheken, uitgezonderd bibliotheek Maantje.

Meer informatie

  • De bibliotheek is gratis voor kinderen en jongeren tot 18 jaar.
  • U moet geen afspraak maken, kom gewoon langs.
  • Boekstart wordt mogelijk gemaakt door de Vlaamse Overheid en de lokale gemeentebesturen in samenwerking met Iedereen Leest.