Openbare bibliotheek Antwerpen

Proef nu van meer dan 6.000 online kranten en tijdschriften in de bib

Op zoek naar informatie uit de pers of actualiteit? In de bibliotheek kan je elke dag verschillende kranten en tijdschriften lezen via de online krantenkiosk of via PressReader. Voor oudere artikelen kan je vrij en gratis het Gopress krantenarchief of het historisch archief van Gazet van Antwerpen raadplegen.

De Antwerpse ontmoetingscentra en cultuurcentra bieden nu ook Go-Press aan via bibliotheek.gopress.be. De website biedt toegang tot de Go-Press kiosk én digitale toegang tot Nederlandstalige kranten en tijdschriften via pc of eigen toestel (smartphone of tablet).

GOPRESS KIOSK

Via Gopress Kiosk kan je verschillende kranten en tijdschriften lezen. Deze publicaties kunnen alleen binnen de muren van de bib gelezen worden, op de computers van de bibliotheek zelf, maar ook op je eigen tablet of smartphone via het draadloos netwerk van de bibliotheek. De bladen van de laatste zeven publicatiedagen zijn beschikbaar en alle artikels zijn op te vragen via de zoekfunctie.

 • Kranten: De Morgen, Het Laatste Nieuws, De Tijd, Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg, Het Nieuwsblad, De Standaard, Metro, De Krant van West-Vlaanderen
 • Tijdschriften: Trends, Knack, Le Vif/L’Express

PRESSREADER

Via PressReader kies je uit meer dan 5.000 kranten en tijdschriften in verschillende talen. Grote internationale titels als The Wall Street Journal of The Washington Post, maar ook lifestyle bladen als Vogue en Vanity Fair. Je selecteert op land van uitgave (van Albanië tot Zimbabwe) of op taal. Je leest deze publicaties niet alleen binnen de muren van de bib maar ook op je eigen mobiel toestel. Als je met je tablet of smartphone verbinding maakt met het draadloos netwerk in de bib, blijf je zeven dagen lang gratis toegang hebben tot alle inhoud van PressReader.

GOPRESS ARCHIEF

Het Gopress Krantenarchief biedt een doorzoekbaar digitaal archief van artikelen uit Vlaamse kranten en enkele tijdschriften. In de bibliotheek kan je dit archief raadplegen op onze internetpc’s, bibliotheekleden kunnen de databank ook thuis raadplegen via hun Mijn Bibliotheek-account. Nieuwe artikels verschijnen twee dagen na publicatie automatisch in dit archief.

Hoe kan je zoeken naar persartikels?

 • Rechtstreeks in het krantenarchief
 • In het zoekvenster kan je zowel in de catalogus als in het krantenarchief zoeken

  Zoekvenster met uitklapmenu waar je kan kiezen tussen zoeken in de catalogus of het krantenarchief
   
 • Na een opzoeking in de catalogus op de link 'Resultaten van krantenarchief' klikken

  Resultaten via krantenarchief bekijken
   
 • In het krantenarchief kan je de zoekresultaten verfijnen op bron en taal (links). Rechtsboven kan je verfijnen op datum, relevantie, publicatie en titel

  Verfijnen op bron,taal, datum,...
   
 • Je kan ook de optie Uitgebreid zoeken kiezen, en zo dadelijk gericht zoeken op trefwoord, titel, auteur, datum of publicatie

  Uitgebreid zoeken

En tenslotte kan je het artikel online lezen, maar ook printen, downloaden of delen via verschillende media. Vind je de tekst te klein? Pas de lettergrootte aan met de A-knoppen.

Krantenartikel lezen

Zoeken in het Gopress krantenarchief

Hoe vind je artikels in het krantenarchief? Ontdek alle zoekfuncties van Gopress met de instructievideo: 

GVA HISTORISCH ARCHIEF

Met je Mijn Bibliotheek-account heb je rechstreeks toegang tot het historisch archief van Gazet van Antwerpen.  In dit online archief kan je  alle artikels uit de Gazet van Antwerpen en de Gazet van Mechelen sinds hun ontstaan raadplegen.