Openbare bibliotheek Antwerpen

Netwerk in Vlaanderen

Het concept van het Taalpunt Nederlands dat door de Antwerpse bib werd ontwikkeld is ondertussen overgenomen door andere bibliotheken in Vlaanderen.

In de provincie Antwerpen gingen de bibliotheken van Turnhout, Kapellen en Geel als eersten mee in zee.

In 2014 startten ook in Vlaams-Brabant een aantal bibliotheken met een Taalpunt Nederlands: Vilvoorde, Liedekerke, Sint-Genesius-Rode, Beersel, Sint-Pieters-Leeuw, Halle, Affligem, Machelen, Dilbeek, Kortenberg, Hoeilaart, Zemst, Overijse, Asse, Zaventem, Kapelle-op-den-Bos,Ternat en Grimbergen.

In het najaar van 2015 openden de bibliotheken van Ninove, Leuven en Tienen hun Taalpunt Nederlands. In 2016 volgden Knokke-Heist, Mechelen, Beerse, Brecht, Genk, Heist-op-den-Berg, Herentals en Roeselare. In Vlaams-Brabant traden ook de bibliotheken van Gooik, Roosdaal, Hoegaarden, Opwijk, Merchtem, Meise, Wemmel en Landen toe tot het netwerk.

In 2017 installeerden ook de bibliotheken van Menen, Herent, Kraainem, Geetbeets, Boutersem, Diest, Boom, Dendermonde, Berlare, Buggenhout, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wetteren , Wichelen en Zele een Taalpunt Nederlands.

Zo breidt het netwerk zich steeds verder uit over Vlaanderen. In 2015 werden het concept en de lay-out ook gedeponeerd.

In 2014 wonnen de Taallabs in het Taalpunt Nederlands de bronzen Bib Web Award 2014 in de categorie Mediawijzer.

       De medewerkers van Taalpunt Antwerpen bij de uitreiking van de Bib Web Award 2014

Wil je ook starten met een Taalpunt Nederlands in je bib? Neem dan contact op met Liesbet Laureyssens.