Openbare bibliotheek Antwerpen

Ontdek de bib

Een wereld van informatie, ontspanning en cultuur. Wat de bibliotheken je vandaag aan klassieke en nieuwe media te bieden hebben, is letterlijk te veel om op te noemen. Een greep: hobbyboeken en liefdesromans, detectiveverhalen en thrillers, kranten en tijdschriften, luisterboeken en taalcursussen, jeugdromans en strips, cd's en dvd’s, pc’s met internetaansluiting, ...

Op de pagina Bibcollectie van onze website vind je meer informatie over Fundels (multimediale prentenboeken voor kinderen) en de speciale collecties van de zadenbibs en de Taalpunten Nederlands van de bib.

De Antwerpse bibliotheken zijn onderverdeeld in drie types: hoofdbibliotheek Permeke, districts- en wijkbibliotheken. Je vindt de adressen en openingstijden terug op onze website. Niet al deze types hebben hetzelfde aanbod. Hieronder vind je een overzicht.   

  • Hoofdbibliotheek Permeke

In deze bibliotheek aan het De Coninckplein vind je het meest uitgebreide aanbod aan boeken, strips, tijdschriften, kranten, films en muziek en taalcursussen. Je kan er ook draadloos surfen en gratis gebruik maken van cyber- en infopc’s. Permeke is een selfservicebibliotheek met begeleiding. U scant dus zelf uw materialen en brengt ze terug in de inleverautomaten. Medewerkers staan klaar om u te helpen.

  • Districtsbibliotheek

Elk district heeft haar eigen grote bibliotheek: Antwerpen (hoofdbibliotheek Permeke), Berchem (De Poort), Berendrecht (Viswater), Borgerhout (Vredegerecht), Deurne (Couwelaar), Ekeren (Driehoek), Hoboken, Merksem (Park), Wilrijk (Bist).
Districtsbibliotheken beschikken over boeken, strips, tijdschriften, kranten, taalcursussen, films en muziek. Er zijn infopc’s met internettoegang ter beschikking.

  • Wijkbibliotheek

In sommige districten zijn er ook een of meerdere kleinere wijkbibliotheken: Antwerpen (Brederode, Elsschot, Kielpark, Luchtbal en Sint-Andries), Berchem (De Vertellerij), Deurne (Arena), Merksem (Maantje).
In wijkbibliotheken vind je altijd boeken, strips en tijdschriften. In sommige bibliotheken vind je ook muziekcd’s of infopc’s met internettoegang. Wijkbibliotheken zijn gesloten in de kerst- en paasvakantie en van 15 juli tot 15 augustus.