Openbare bibliotheek Antwerpen

Databanken & tijdschriften

De bibliotheek is meer dan boeken alleen. Op onze publiekspc's kan je gebruik maken van heel wat digitale diensten. Zo bieden we onze klanten onder meer toegang aan tot enkele databanken, en kan je de online versie van onze papieren tijdschriften raadplegen.

Databanken
In onze bibliotheken kan je de volgende databanken raadplegen

  • GoPress: doorzoekbaar digitaal archief van krantenartikelen, raadpleegbaar in de bibliotheek zelf, maar voor bibliotheekleden ook van thuis uit bereikbaar.
  • Biblion: online databank met actuele informatie, uittreksels, recensies en artikels over literatuur, auteurs en actualiteit. Je vindt meer info op de Biblionpagina op onze website.

In bibliotheek Couwelaar heb je ook nog toegang tot

  • ATH online: deze databank bevat ruim 200 automodellen met gedetailleerde informatie over onderhoud, reparatie, diagnose, revisie en technische gegevens.
  • SOreKA: Sociaal Referentie Kanaal voor en door Professionals: een elektronische databank van de social profitsector, die maandelijks geüpdatet wordt door tientallen topauteurs.
  • Psychologie magazine: exclusieve toegang tot het online artikelenarchief en de leesdossiers van Psychologie magazine.

Tijdschriften
In de bibliotheken vind je natuurlijk een uitgebreid aanbod tijdschriften. Bij een aantal van deze papieren tijdschriften hoort ook een digitaal abonnement. Informeer in je eigen bib voor welke tijdschriften een online toegang beschikbaar is.